Un TIR condus de un român a lovit un avion pe autostradă în Germania: „Asta n-am văzut niciodată în viața mea”

Un șofer de camion român a fost implicat sâmbătă, 4 decembrie 2021, într-un accident neobișnuit, pe o autostradă din Germania.

TIR-ul condus de român a lovit un avion de mici dimensiuni, aterizat de urgență pe autostradă.

Potrivit stiridiaspora.ro, secția de poliție Waldfischbach-Burgalben a primit în jurul orei 12 un apel care anunța un accident între un camion și un avion cu elice pe A62, lângă Hoheneid.

Potrivit informațiilor transmise de poliție și citate de presa locală, din primele informații se pare că motorul avionului a cedat în timpul unui zbor din Franța spre Saxonia Inferioară.

Pilotul, un elvețian în vârstă de 72 de ani, a decis să facă o aterizare de urgență pe carosabilul podului Schwarzbachtal, înalt de 100 de metri.

Micul avion a aterizat într-un final pe autostrada de la nord de Pirmasens, însă șoferul camionului nu a putut să frâneze la timp și s-a ciocnit de partea din față a avionului.

Din fericire, pilotul a suferit doar răni ușoare, iar șoferul român al camionului a scăpat fără răni.

„Am remorcat câteva avioane pe un aerodrom din apropiere, dar niciodată după ce a aterizat pe autostradă. Asta nu am văzut niciodată în viața mea”, a declarat Karl Sekoll, patronul unei firme de remorcare solicitată să intervină la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here