Un sonar pare să fi făcut o descoperire ce poate schimba istoria: unul dintre cele mai mari mistere ale Americii, pe cale să fie rezolvat

Un fost pilot și ofițer de informații al Forțelor Aeriene ale SUA, Tony Romeo, revigorează speranțele de elucidare a unuia dintre cele mai enigmatice mistere ale Americii – dispariția celebrei femeie pilot Amelia Earhart, al cărei avion Lockheed 10-E Electra a dispărut deasupra Oceanului Pacific în timpul unei încercări de a face înconjurul lumii în 1937. Romeo a capturat o imagine sonar cu ajutorul unei drone submersibile de înaltă tehnologie și crede că aceasta ar putea fi aeronava pierdută.

Expediția condusă de Romeo a început în septembrie anul trecut și s-a desfășurat pe o suprafață de 8.000 de kilometri pătrați de fundul oceanului, utilizând drone submersibile de ultimă generație, precum „Hugin”, fabricate de compania norvegiană Kongsberg, în valoare de 9 milioane de dolari. Romeo a strâns 11 milioane de dolari pentru a finanța căutările și a revenit în decembrie cu o imagine sonar considerată a fi avionul lui Earhart.

Această descoperire reprezintă un potențial punct de cotitură în rezolvarea misterului care a tulburat cercetătorii și a dat naștere unor teorii ale conspirației de-a lungul anilor. Deși Romeo intenționează să se întoarcă pentru a captura imagini mai detaliate, experții și reprezentanții muzeelor de profil sunt deja interesați de această descoperire.

Dorothy Cochrane, curator la Muzeul Național al Aerului și Spațiului din cadrul Smithsonian Institution, a declarat că locația raportată a imaginii sonar coincide cu locul presupusei prăbușiri a aeronavei. Cu toate acestea, unii experți sunt precauți și solicită mai multe detalii, inclusiv numărul de serie al avionului, pentru a confirma identitatea acestuia.

Romeo, care a vândut proprietăți comerciale pentru a finanța căutările, consideră că aceasta ar putea fi una dintre cele mai semnificative descoperiri ale vieții sale. Cu toate acestea, intenționează să continue investigațiile și să colaboreze cu alți experți pentru confirmarea și identificarea exactă a aeronavei.

Misterul în jurul dispariției lui Amelia Earhart a fost alimentat de decenii de explorări și teorii, iar această recentă descoperire oferă speranțe că acest capitol al istoriei aviației ar putea fi în curând rezolvat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here