Un șef al unei organizaţii mafiote japoneze a fost condamnat la moarte prin spânzurare

Șeful unei puternice organizații mafiote din Japonia a fost condamnat la moarte prin spânzurare de o curte de justiţie din sud-vestul Japoniei.

Tribunalul din Fukuoka l-a găsit vinovat pe Nomura Satoru, în vârstă de 74 de ani, că a ordonat patru atacuri, dintre care unul s-a soldat cu un deces.

Verdictul a fost dat în ciuda lipsei unor dovezi directe împotriva lui Nomura, a scris presa locală. El a negat orice implicare în atacuri.

Este considerat a fi prima dată când un membru important al mafiei japoneze, yakuza, este condamnat la moarte.

„Am cerut o decizie corectă… Veţi regreta asta pentru tot restul vieţii”, i-a spus Nomura judecătorului după ce a fost pronunţată sentinţa marţi, potrivit ziarului Nishinippon Shimbun.

Nomura, care conduce sindicatul Kudo-kai din sud-vestul Japoniei, intenţionează să facă apel.

Care sunt dovezile prezentate de procurori

Deşi procurorii nu au prezentat dovezi clare că Nomura a comandat atacurile violente, ei au reuşit să susţină că rolul lui în grupare înseamnă că are responsabilitatea cea mai mare.

În timpul celor patru atacuri, între 1998 şi 2014, şeful unei cooperative de pescuit a fost ucis, iar alţi trei oameni, inclusiv un poliţist, au fost răniţi.

Judecătorul a descris marţi acţiunile lui Nomura ca „extrem de vicioase”.

Grupările yakuza nu sunt ilegale în Japonia, iar ele operează frecvent companii-paravan. Analiştii spun că grupările sunt implicate în toate ariile de activitate infracţională din ţară, de la trafic de droguri la prostituţie şi manipularea bursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here