Duamna ambalată în draperie și primarul fără perdea

De mai mulți ani, piticul politico-administrativ ajuns primar al Iașului, adică pesedisto-liberalul Mihai Chirica, se tot afișează în public, de cîte ori are ocazia, cu o … avocată, ca să zicem așa, pe numele ei de penalistă Geanina Poroșnicu. Iacă-t-ăi mai jios, într-una dintre nenumăratele dovezi foto ale legăturii lor osmotice, mai ceva ca brînza de vacă și smîntîna de bovină domestică cu gen nedefinit :

Nu cumva să ziceți că nu știați cine e  duamna Gieanina penalista ( ca să sintetizăm, în versiune popolară, denumirea acestui munament  ambulant, ornat uneori cu fustă și / sau batic ). Duamna e dăcît un munament viu, biped și tărcat al fundacului urban zis Iași. Iacă-tă-o, în tuată splenduarea ei multi-lateral revărsată :

Pe lîngă grămada de poze legitimatoare cu duamna p…enalistă, primăriciul lăberal i-a făcut lu’ reci-diva Gieanina și un coșcogea cado’ public, cu care a împînzit străzile din tîrgul poreclit ,, capitala culturală a Rumîniei ,, : un car de plăcuțe, nu suedeze, puse pe stîlpii de la marginea drumurilor și indicînd încotro e clădirea cu biroul de penalistă a’ lu’ duamna Gieanina. Deși beroul cu pricina nu e în casa vreunui mare personaj istoric, ci în fostul domițil al unui afacerist evreu oarecare, din vremurile de demult.

Dacă credeați că primăriciul penal Chirica se tot pozează cu duamna penalistă Gieanina dăcît din mare amor pentru frumușățurile anatomo-fiziologice de rit cvasi-gonflabilicios, n-ați ghicit. După cum au scris nasoii de la ,, 7 Iași ,,  ( adică niște propagandiști putiniști ai Moscovei, cum tot zice primăriciul Chirica ), soțul oficial a’ lu’ duamna Gieanina penalista e un om de afaceri liberal, la a cărui tipografie se tipăresc materialele de propagandă ale PNL Iași și ale primarului pozăcios Mișu Chiri’. Propagandă de aia bună, bio, evident.

Numai că nu e vorba doar de atît. Sediul tipografiei lu’ domnu’ soț oficial a’ lu’ duamna Gieanina penalista chiricistă e amplasat cam ilegal pe un teren public, al primăriei. Și, conform unei hotărîri judecătorești definitive, trebuia dărîmat de vreo cinci ani, după cum au scris tot putiniștii de la ,, 7 Iași ,,. Doar că primăria lu’ penalul pesedisto-liberal Chirica a ținut cu lupul tipograf și a făcut-o pe porcu-n popușoi, țînînd adică-cu afaceristul liberal chiricist, nu cu interesul public. Așa că clădirea cu tipografia de propagandă liberal-chiricistă a’ lu’ soțu’ lu’ duamna Gieanina penalista e bine mersi, că doar sentințele judecătorești îs numai pentru proști, nu și pentru soții liberali ai duamnelor împachetate în draperii, care se pozează ca-cu maimuța de pe plajă cu primarul penal Chirica. Sau invers.

Așa că duamna Gieanina penalista chiricista a mai dat la tot cartierul, zilele trecute, încă o poză cu penalul șef al primăriei Iași. Ca să priceapă prostimea bahluieză cum stă treaba în mahalaua urbană poreclită ,, capitala Moldovei  ,, : cînd te-îmbraci în draperie, ai intrare-n primărie și-un chiric ca jucărie.

Duamna Gieanina, dacă nu faceți și o poză cu primarul Chirica făcînd tumbe, n-aveț’ hambiție. Și matale în chip de coana Mița biciclista, cu blană de leopard și pene de păun. În coafură, penele, deși, probabil, s-ar potrivi mai bine înfipte în altă parte.

Concluziunea e simplă ca literele  DNA ( dar nu pentru căței) : la Chirica – n primărie s-a deschis o pozărie. De te-îmbraci în draperie, ai primar de jucărie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here