Un ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, Doctor Honoris Causa, la Iaşi

Profesorul Dennis Deletant, de la University College Londra – Marea Britanie, va primi, la propunerea Facultăţii de Istorie, cea mai înaltă distincţie oferită de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), cea de “Doctor Honoris Causa”. 

Ceremonia de acordare a titlului va avea loc marţi, 28 mai 2013, de la ora 12.00, în Aula Magna “Mihai Eminescu” a instituţiei ieşene.

 

Profesorul Deletant se bucură de o largă notorietate şi respect în spaţiul academic românesc şi european, clădite pe un domeniu de studiu mai puţin abordat la nivel mondial: studiile româneşti.

 

Activitatea profesorului a fost deja recompensată în Marea Britanie, dar şi în România, cu titlul de ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic, în 1995, pentru serviciile aduse relaţiilor româno-britanice, Ordinul pentre Merit, în grad de comandor, acordat în 2000 de preşedintele Emil Constantinescu, pentru servicii aduse democraţiei româneşti, precum şi de Doctor Honoris Causa al universităţilor din Sibiu (1996), Cluj-Napoca (2001) şi Târgu Mureş (2010).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here