Un membru din Comitetul Executiv al UEFA e categoric: „Coltescu a facut-o lata, si-a terminat cariera de arbitru”

Servet Yardimci, vicepresedinte al Federatiei Turce de Fotbal (TFF) si membru in Comitetul Executiv al UEFA, a declarat ca arbitrul Sebastian Coltescu si-a pus capat carierei prin ceea ce a facut la meciul PSG – Istanbul BB, conform news.ro.

„Categoric ce s-a intamplat este inacceptabil. Nu exista scuze. Al patrulea arbitru a facut-o lata. Drept urmare, si-a terminat cariera de arbitru, S-a intamplat ceva ce UEFA nu accepta. Arbitrii vor primi sanctiunea corespunzatoare”, a spus Yardimci.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de romani, a fost intrerupt, in minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au parasit terenul dupa ce arbitrul de rezerva Sebastian Coltescu a folosit cuvantul „negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspetii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Hategan, iar Sebastian Coltescu l-a atentionat pe central ca o persoana din staff-ul echipei turce trebuie sanctionata. Coltescu a folosit cuvantul „negru” indicandu-i centralului Hategan acea persoana.

Hategan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost international camerunez, iar turcii au decis sa iasa de pe teren dupa mai multe discutii cu brigada si cu alti oficiali ai meciului.

Jucatorii echipei Istanbul Basaksehir au parasit dupa aproape doua ore Stadionul Parc des Princes, refuzand sa mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, in urma scandalului de rasism in care este implicat Sebastian Coltescu. UEFA a stabilit ca partida se va relua astazi, de la ora 19.55.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here