Un incident rar întâlnit a făcut ca un avion să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Madrid

Au fost clipe de panică la bordul unui avion care a decolat din Madrid spre Toronto. La scurt timp după decolare, un pneu a explodat şi a provocat un incendiu la motor. Piloţii au fost nevoiţi să revină pe pistă, dar nu înainte de a consuma combustibilul pentru a evita o explozie. Mai bine de patru ore a survolat aeronava, timp în care a fost monitorizată atât de la sol cât şi din aer. 

După aproape cinci ore de coşmar, piloţii cursei Air Canada au adus aeronava la sol, în siguranţă.

Aeronavele Boeing 767-300 pot zbura fără probleme cu un singur motor, iar piloţii sunt antrenaţi pentru astfel de situaţii: „Ne îndreptăm spre Aeroportul Barajas. Ne vom întoarce la Madrid să aterizăm pentru că, după cum ştiţi, am avut o mică problemă la una dintre roţile avionului„.

Piloţii au zburat patru ore şi jumătate deasupra Spaniei pentru a consuma kerosenul din rezervoare. Combustibilul ar fi putut exploda în cazul unei aterizări forţate.

Acest avion are, în trenul de aterizare, opt roţi, pe ambele părţi, iar noi am pierdut numai una în partea stângă. Aşa că nu vor fi probleme la aterizare. Vă mulţumim foarte mult pentru înţelegere„, a fost unul dintre mesajele transmise pentru liniştirea pasagerilor.

Un avion militar F-18 a escortat aeroanava şi a analizat gravitatea situaţiei. La sol, zeci de autospeciale au aşteptat aterizarea, pregătite să intervină.

Este al doilea incident de pe Aeroportul Barajas din Madrid, cel mai aglomerat din Spania. Ieri, zborurile au fost suspendate pentru o oră după ce mai multe drone au intrat în spaţiul aerian. 26 de curse au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here