Un dezvoltator cu legături puternice în PNL sfidează autoritățile. Construiește un bloc, deși prefectul a suspendat autorizația

Dezvoltatorul este asociat într-o altă firmă cu Ciprian Bostan, consilier local PNL și membru în Comisia de Urbanism @ Autorizația a fost emisă ilegal și este suspendată de o lună de zile, dar acesta continuă lucrările fără ca nimeni să-l deranjeze @ În ritmul ăsta, până la sfârșitul anului, apartamentele vor fi finalizate „la cheie” @ Primăria Iași a emis autorizație pentru construirea unui bloc cu 23 de apartamente, deși PUZ-ul a fost realizat pentru hală de producție @ Blocul a fost ridicat lângă Podul Bucium, astfel încât un eventual proiect de supralărgire a acestuia nu mai are șanse de izbândă

După un timp nejustificat de mare, șapte luni de zile în care au fost făcute „verificări”, Prefectura Iași a deschis acțiune în instanță pentru anularea autorizației de construire emisă de Primăria Iași pentru ridicarea unui bloc de locuințe lângă podul Bucium. Conform legii, de la acel moment efectele autorizației de construire au fost „suspendate” iar lucrările trebuiau sistate.

Însă, dezvoltatorul, firma 3I Teknik SRL se mișcă în voie, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Constructorul nu simte presiunea autorităților care au constatat încălcarea legii, ci doar presiunea sezonului rece, care îl obligă să grăbească ritmul lucrărilor. În urmă cu o lună, când prefectul a suspendat autorizația de construire, blocul era „la roșu”. Lucrările au fost sistate doar în acte, deoarece în realitate acestea au evoluat substanțial. A fost montată tâmplăria, iar acum se lucrează la termosistemul exterior și la interioarele apartamentelor.

Apropiat de „lupii tineri” din PNL

Dragoș Iosub, patronul firmei 3I Teknik SRL, care ridică blocul de lângă podul Bucium, este asociat într-o altă firmă cu soția lui Ciprian Bostan, consilier municipal al PNL și membru în Comisia de Urbanism.

Asocierea a fost descoperită de către ziariștii de la Reporter de Iași ( www.reporteris.ro ), care scriau în urmă cu mai puțin de o lună că: „Unic asociat și administrator al firmei 3I Teknik este Dragoș Iosub. Din februarie 2020, acesta apare ca asociat și în societatea CDO Conceptis unde o are parteneră pe Oana, soția lui Ciprian Bostan, consilier local PNL.”

Prin intermediul unui mesaj scris, 7IAȘI a cerut ieri prefectului să comenteze faptul că lucrările la blocul de lângă pod continuă deși autorizația de construire a fost suspendată. Prefectul Marian Grigoraș nu a oferit nici un răspuns până la închiderea ediției.

PUZ: hală și sediu firmă. Autorizație: bloc cu 23 de apartamente   

Încă de la începutul lui 2020, 7IAȘI a dezvăluit că autorizația a fost emisă cu încălcarea legii și că încalcă regulamentul de urbanism. Mai precis, autorizația de construire a cărei ultim beneficiar este firma 3I Teknik SRL a fost emisă pentru „construire imobil locuințe colective”, în vreme ce PUZ-ul a fost realizat pentru obiectivul „construire hală de producție, sediu firmă, împrejmuire teren”.

„O golănie în trei pași”, așa s-a desfășurat afacerea blocului care se ridică de sub podul Bucium.

  1. Pe 31 martie 2015, Consiliul Local Iași aprobă hotărârea nr. 112 privind Planul Urbanistic Zonal propus de societatea Omega Tub SA pentru un teren situat la baza podului Bucium. ”Se aprobă Planul Urbanistic Zonal – Iaşi, B-DUL SOCOLA FN ( FOSTĂ ŞOSEAUA SOCOLA NR. 39), NUMAR CADASTRAL 131544, întocmit în vederea construirii unei hale de producție, sediu de firma şi împrejmuire teren proprietate privată persoană juridică.” se specifică precizează în dispozitivul hotărârii adoptate.
  2. Pe 25 octombrie 2016, la cererea Omegatub SA, Primăria Iași eliberează autorizația cu numărul 1005. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, Omegatub a obținut, în baza PUZ-ului menționat anterior, o autorizație pentru construirea unui imobil de locuințe cu 23 de apartamente și regim de înălțime P+2E. „Construire imobil de locuințe conform PUZ aprobat prin HCL 112/31.03.2015. Aria construită 255,80 mp, aria desfășurată construită 767,40 mp, POT 33%, CUT=0,9, H=P+2E. Parter 6 apartamente cu o cameră, 1 apartament cu 2 camere, etaj 1 – 8 apartamente cu 1 cameră și etaj 2 – 8 apartamente cu 1 camera.”
  3. În 2018 Omegatub SA vinde terenul de la baza podului Bucium împreună cu autorizația de contruire către societatea 3I Teknik SRL. În aprilie 2019, Primăria Iași eliberează o nouă autorizație de construire pentru terenul în cauză. Obiectul documentului cu numărul 388/11.04.2019 îl reprezintă ”continuarea lucrărilor autorizate prin autorizația nr 1005/2016” deși lucrările nu fuseseră demarate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here