Un bărbat ACUZAT de viol le-a arătat polițiștilor un film explicit în care apărea împreună cu victima. Anchetatorii verifică dacă are discernământ

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din București, acuzat că și-a sechestrat și violat fosta iubită, le-a arătat polițiștilor mai multe clipuri în care apărea alături de victimă, în ipostaze intime. În acest mod, individul a încercat să-i convingă pe anchetatori că nu a fost vorba despre un viol.

La sfârșitul lunii martie, Dinu Alexandru Burciu, în vârstă de 39 de ani, a pus pe jar autoritățile după ce și-a sechestrat și violat fosta iubită, pe care o ținea închisă chiar în apartamentul acesteia, dintr-un cartier rezidențial situat la marginea Capitalei, în satul Roșu din comuna Chiajna.

Supărat că femeia l-a părăsit, Burciu ar fi intrat peste ea în casă, după care ar fi violat-o și ar fi sechestrat-o în apartament. Victima a sunat la numărul de urgență 112, iar la fața locului, pe lângă polițiștii IPJ Ilfov, au fost trimiși și luptătorii Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS), singurii polițiști din țară antrenați să coboare în rapel și să folosească puști cu lunetă.

Din fericire, intervenția în forță a echipelor SIAS nu a mai fost necesară, deoarece, la un moment dat, femeia de 33 de ani a reușit să-l încuie pe Dinu Alexandru Burciu pe balcon și să fugă din locuință înainte ca individul să spargă geamul și să intre din nou în casă.

A recitat Luceafărul în fața polițiștilor

Rămas singur, Burciu a amenințat că se aruncă în gol, în condițiile în care apartamentul este situat la etajul 4, a cântat la chitară și a recitat „Luceafărul”. Ostenit, după 16 ore de negocieri cu polițiștii, a acceptat să iasă și a fost condus la audieri.

Acuzat de violare de domiciliu, violență în familie, viol, lipsire de libertate în mod ilegal și încălcarea ordinului de protecție, Dinu Alexandru Burciu ar fi încercat să pară confuz, dar a menționat că nu a violat victima. El a scos telefonul mobil și le-a arătat judiciariștilor un film mai vechi, în care întreținea relații sexuale cu reclamanta. Astfel, individul a încercat să-i convingă pe oamenii legii că între ei doi exista o relație de iubire, dar, totodată, nu a putut explica de ce femeia era bătută și nici de ce pe numele său exista un ordin de protecție.

Violatorul avea un film explicit și cu o colegă a fostei iubite

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că Burciu ar fi menționat faptul că fosta lui prietenă este asistentă medicală la un cunoscut spital din Capitală. Femeia s-ar fi supărat și ar fi decis să pună punct relației după ce ar fi găsit în telefonul lui un alt filmuleț explicit în care el apărea împreună cu una dintre colegele ei de serviciu. Cele două femei s-ar fi certat între ele, iar el ar fi rămas fără niciuna dintre ele.

Sursele citate au precizat că, în timpul interogatoriului, Burciu ar fi încercat să pară bolnav psihic, motiv pentru care, după arestarea preventivă, a fost condus la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde a fost supus unei expertize, pentru a se stabili dacă la momentul comiterii faptei a avut discernământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here