Udrea.exe

Cu câteva zile-n urmă s-au dat „recompensele“ pentru Gala Bute, mai bine zis pentru subsolul ei, pentru că pe acolo s-au plimbat firfireii și au ajuns unde trebuia. Favorita comandantului s-a ales cu un set de ani în spatele fileului (că tot e tenis la televizor), numai că e greu de adus de unde se află acum. Înainte de asta, doamna în discuție a dat un amplu interviu unde a precizat cu subiect și predicat: funcție de sentință va alege dacă va veni sau nu în patria unde mai are niște studii de terminat (sanchi), un prieten care se pare că-i cu #rezist, plus un fost președinte care n-a reușit mare lucru în încercarea de a da peste cap mersul procesului cu fel de fel de docomente. Cum sentința o stiți, alegerea lui Udrea nu-i de domeniul senzaționalului, mai cu seamă că a avut grijă să dea o dumă cum că i-ar fi propus Netflixul un milion de para pentru o făcătură cu iz de reality show. Evident nici vorbă despre așa ceva, dar a fost un test despre cât și cum se răspândește o informație, mai cu seamă că ar fi preferat să nu se propage. Una peste alta, doamna fostă ministru este posesoarea unui statut civil clar definit fără responsabilități dar și a unei sarcini care, o pune la adăpost în caz de. Bani are destui, în Costa Rica-i bine, de prieteni nu duce lipsă. Deci …

Al doilea în clasamentul recompenselor, fostul campion și președinte de federație, domnul Obreja Rudel. Cinci ani. Om cu familie și responsabilități n-a avut cum să plece, astfel că n-are de ales. Mai mult decât atât, doamna Udrea n-a pomenit nimic despre relația cu domnia sa, preferând placa cu statul paralel și isteria generalilor. Cât despre bani, o parte s-au recuperat. Cealaltă, nu.

Ce avem? Vrem, nu vrem, rețeta Mazăre funcționează, numai că trebuiesc niște condiții pe lângă bani. Să fii holtei sau … single (în cazul damelor), pe lângă un buluc de relații care să-ți aranjeze trampa în vreo republică cu iz exotic, unde extrădarea nici nu există în vocabular. Dacă tragem cu ochiul în alte dosare, o să mai găsim condamnați cărora li s-a pierdut urma, dar care în timpul ăsta se distrează cu porumbei voiajori în loc de SMS-uri și au grijă să nu se expună la soare cu buletinul emis de Evidența Populației. Dacă întrebi despre bani, nu-s.

Rămâne satisfacția că s-a făcut dreptate, veți spune. Pe naiba. Ăsta e un mizilic. Câteva milioane peste zece. Un rahat. O găinărie. În schimb aș zice că este o gură de oxigen pentru capitalul de încredere în justiția română, care are mari probleme de la Ordonanța 13 încoace și a continuat ministrul actual. Aș mai zice că ni se arată că nu numai Kovesi face dreptate, cu ea sau fără, cei ce trebuie pedepsiți, vor fi pedepsiți. Cel puțin în acte, că realitate …  Și cam atât.

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here