Tupeul se plătește! Fiul comisarului Țibulcă de la DGA, executat silit de polițistul pe care l-a hărțuit

Instanța a încuviințat executarea silită a lui Radu Țibulcă, care trebuie să-i achite daune polițistului Marius Cojan @ Acesta din urmă a fost bombardat cu reclamații și plângeri pentru că a avut curajul să-l oprească și să-l amendeze în trafic pe fiul ofițerului DGA Cătălin Țibulcă

Dupa sase ani de procese, termene, amânări, tergiversari si amenintari, judecatorii ieseni au dat unda verde executarii silite a lui Radu Tibulca, fiul influentului comisar DGA Iasi, Catalin Tibulca.

In cursul anului 2015, beizadeaua ofiterului l-a insultat si umilit in timpul serviciului pe agentul de politie Marius Cojan, deoarece acesta din urma ar fi indraznit sa-l amendeze in trafic. Practic, politistul Cojan, de la Sectia 2 si-a pus cariera profesionala in pericol in momentul in care l-a penalizat si amendat pe fiul comisarului DGA, ulterior asupra sa facându-se numeroase presiuni sa renunte la proces si la acuzatii. La final insa, instanta superioara ieseana i-a dat dreptate lui Marius Cojan si l-a obligat pe Radu Tibulca sa-i plateasca politistului despagubiri morale si materiale in valoare de 1000 de euro.

Țibulcă jr., amendat pentru lipsa actelor

Tot scandalul a plecat de la o sanctiune de circulatie. Pe 20 martie 2015, Cojan, aflat in timpul programului, l-a oprit in trafic pe Radu Tibulca, pe B-dul Carol, in Copou. Fiul ofiterului DGA se afla la volanul unui autoturism Fiat, cu nr. IS-50-CRI, inmatriculat la acea vreme pe numele tatalui sau, Catalin Tibulca. Mai precis, politistul Cojan constatase ca masina avea defectiuni la sistemul de iluminare, iar soferul nu avea asupra sa documentele prevazute de lege, certificatul de inmatriculare si polita RCA valabila. In momentul in care a inceput sa-i prezinte abaterile constatate, Tibulca junior a inceput sa devina recalcitrant si a trecut la injurii si amenintari. Evident, primul lucru cu care a inceput sa se laude a fost acela ca „taticul este comisar la Directia Generala Anticoruptie Iasi”. Dupa ce a rezistat insultelor si amenintarilor, politistul l-a sanctionat pe  junior cu amenda si puncte de penalizare, pentru defectiuni la sistemul de iluminare a masinii dar si pentru lipsa unor documente legale pentru circulatie.

Cojan și-a făcut datoria și așteaptă scuze de la actorul Țibulcă

Ulterior,  in zilele si saptamânile urmatoare,pentru politistul Cojan a inceput calvarul, fiind chiar la un pas de a-si pierde slujba pentru simplul motiv ca fusese cinstit si corect. In loc sa-si puna la punct baiatul, care a gresit in mod flagrant, Tibulca senior l-a incurajat si sustinut in hartuirea politistului Cojan, caruia i-a facut plangere la conducerea IPJ Iasi, si a cerut cercetarea disciplinara. Ulterior, dupa numeroase acuze si plangeri penale reciprocecare au ajuns pe masa anchetatorilor, magistratii ieseni au sustinut, la unison, ca Marius Cojan si-a facut datoria in mod corect. Faptul ca agentul de politie a procedat conform legii atunci cind l-a amendat pe Radu Tibulca, a fost confirmat atat de magistratii Tribunalului, cit si de cei ai Curtii de Apel. Justitia a constatat ca procesul-verbal de contraventie a fost legal si temeinic iar sanctiunea aplicata in 2015 a fost una corecta si legala. In prezent, Tibulca junior trebuie sa scoata din buzunare 1000 de euro si sa-si ceara scuze de la politistul pe care l-a umilit si batjocorit, dar exista sanse minime sa procedeze in acest mod.

In vara lui 2019, mai precis la sfarsitul lui iunie 2019, fiul ofiterului DGA Iasi, devenit intre timp actor de profesie, a fost filmat in timp ce ii ameninta pe politistii care au intervenit sa aplaneze un incident intr-un club din buricul targului, ca urmare a unor apeluri si sesizari facute la 112.

Bianca CRISTEA      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here