Tudorel Toader a obţinut protecţia „Vinul lui Cuza”, aparţinând Universității Cuza

Vineri, 26 aprilie, Comisia de Anulări – Decăderi din cadrul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) a dat câștig de cauză Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC), reprezentată de Tudorel Toader în calitate de avocat, în dosarul în care se solicita anularea mărcii internaționale „CUZA VODĂ”, deținută de S.C. Castel Mimi SRL din Republica Moldova.

Numele „Vinul lui Cuza”, precum și designul etichetei sunt mărci înregistrate ale Universității, cu începere de la 31 ianuarie 2017, pentru o durată de zece ani. Marca „Vinul lui Cuza” a apărut în numărul din luna iulie al Buletinului Oficial de Proprietate Industrială, secțiunea Mărci. Marca a fost înregistrată pentru clasa de produse vin, mai precis, „Vinuri dulci; vinuri roze; vinuri neacidulate, vinuri de masă; vinuri cu denumire de origine protejată; vin; vin roșu; vin alb; vin de struguri”.

Fostul ministru al justiției, a atras atenția asupra riscului de confuzie între marca internațională – CUZA VODĂ nr. MI 1590349, împotriva căreia UAIC a formulat cererea de anulare și marca Universității -VINUL LUI CUZA. Un aspect esențial îl reprezintă faptul că produsele cărora le sunt destinate cele două mărci sunt, de asemenea, similare, existând un risc crescut de confuzie între cele două mărci, inclusiv riscul de asociere a mărcii deținute de moldovenii de la Castel Mimi cu marca anterioară pentru vin, pe care UAIC o deține.

Surprinzător, deși nu mai avea calitate de rector, Toader, din calitatea de avocat, a continuat acest demers cu câștig de cauză pentru UAIC, reușindu-se protejarea mărcii Universității.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here