Tristeţe. PĂRINTELE JUSTIN PÂRVU A PLECAT DINTRE NOI!

Clipe de mare tristeţe şi cumpănă pentru toţi creştinii ortodocşi din România şi nu numai. Unul dintre cei mai iubiţi şi ascultaţi duhovnici, părintele Justin Pârvu, a plecat la ceruri.

 

„Duminică, 16 inuie, la ora 22.40, ora României, după o suferinţă de mai multe săptămâni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, Părintele Justin Pârvu a încetat din viaţa aceasta trecătoare şi s-a mutat la cereştile cete, la Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori pe care atât i-a iubit şi după care atât a jinduit. De la sfârşitul lunii martie a.c. cancerul de stomac pe care îl purta în taină de câţiva ani de zile a dezvoltat în metastaza, care a adus cu sine complicaţiile medicale în urma cărora, după o suferinţă mucenicească pe deplin asumată şi conştientă, s-a mutat din lumea aceasta la o altă mai bună. Să avem parte de rugăciunile sale!”, scrie site-ul petruvoda.ro.

 

Părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936, a participat ca preot militar pe Frontul de Răsărit, în al doilea război mondial, apoi a fost întemniţat pentru legionarism între anii 1948-1964, iar între anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism ca vieţuitor al Mănăstirii Secu (jud. Neamţ), iar între 1975-1991 ca vieţuitor al Mănăstirii Bistriţa (jud. Neamţ).

 

În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici). Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here