Trei sferturi din populația țării vrea UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea Republicii Moldova cu România, iar 63% dintre ei au o părere pozitivă despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu acest demers, considerat de şeful statului „următorul proiect politic” al ţării, arată un sondaj IRES.

 

Pe de altă parte, însă, aproape o treime dintre respondenţi cred că majoritatea cetățenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea țării lor cu România, iar o cincime spun că românii nu sunt de acord cu această unire, relevă cercetarea realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

 

Potrivit aceluiaşi sondaj, 64% dintre români au auzit despre declarațiile președintelui Băsescu potrivit cărora „următorul proiect politic pentru România, după NATO și UE, este unirea cu Republica Moldova”, în legătură cu care doar 20% dintre respondenţi au o părere proastă și foarte proastă.

 

De asemenea, peste 70% dintre respondenți sunt de acord cu declarația şefului statului conform căreia „acum e oportun să o spunem, avem acest obiectiv, dacă vor vrea moldovenii, am spus-o la Chișinău. Sunt convins că dacă la Chișinău va exista un interes unionist, România va spune da”.

 

Cercetarea a fost realizată vineri, pe un eşantion de 1.132 persoane cu vârsta de minimum 18 ani, eroarea maximă tolerată fiind de +/- 3 %.

 

Acelaşi sondaj a evaluat percepția publică legată de Ziua Naţională a României, dar şi de Summit-ul China-Europa Centrală și de Est, desfășurat în această săptămână la București.

 

(Sursa: www.realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here