Traian Băsescu, sugestie neaşteptată pentru Iohannis: Oare va juca Iohannis? – Stiri pe surse

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi un sfat actualului preşedinte Klaus Iohannis şi îi cere acestuia să pună întrebarea la referendumul anunţat în aşa fel încât Parlamentul să ajungă la doar 300 de aleşi, asta fiind o altă metodă de a impune politicului să respecte rezultatul referendumului din 2009.

Citeşte şi: INTERVIU- Omul numărul doi din PSD anunţă EXECUŢII la Comitetul Executiv

Traian Băsescu face această sugestie neaşteptată în condiţiile în care preşedintele Iohannis a explicat clar că întrebarea de la referendum va viza lupta anti corupţie.

„Oare va juca Domnul Preşedinte Iohannis ?
În 2009 eu am declanşat un referendum pentru ca Parlamentul să devină unicameral şi să aibe 300 parlamentari. Un parlament unicameral implica şi modificarea Constituţiei, nu numai a Legii Electorale. Deşi a fost validat de Curtea Constituţională, referendumul nu a fost pus în aplicare de Parlament, încălcându-se grav Art. 2 alin.1 din Constituţia României care spune clar, citez, “Suveranitatea natională aparţine poporului roman, care o exercită prin organele sale reprezentative, consultare prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum”.
Azi Preşedintele Iohannis ar pute introduce la referendumul pe care îl va declanşa şi întrebarea :
“Sunteţi de acord ca Parlamentul României să fie format din 100 senatori şi 200 deputaţi ?”.
Această întrebare, dacă referendumul va fi validat, face imposibilă nerespectarea rezultatului referendumului pentru că nu mai este necesară modificarea Constituţiei ci doar a Legii Electorale.
În plus, întrebarea are avantajul că va fi un catalizator pentru prezenţa la vot a românilor şi nici nu repetă întrebarea din 2009″, scrie Traian Băsescu.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here