Procesul Cordunenilor de la Cluj s-a reluat cu… o amânare

Procesul clanului Corduneanu, în care cei mai mulţi membri ai reţelei au fost condamnaţi în primă instanţă s-a reluat, ieri, la Curtea de Apel Cluj.

Judecătorii au amânat procesul deoarece unul dintre avocaţi nu a putut ajunge în sala de judecată, următorul termen fiind stabilit pentru data de 14 martie 2017.

Dosarul clanului Corduneanu a fost finalizat de prima instanţă în luna martie a anului trecut, la Tribunalul Baia Mare, mai mulţi membri ai clanului primind pedepse cu executare. De exemplu, cel considerat a fi liderul grupării, Costel, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Respectivul dosar a fost trimis în instanţă în 2010, atunci când majoritatea membrilor importanţi ai grupării se aflau în spatele gratiilor. În total, 27 de persoane au fost trimise în judecată în acest dosar.

Metodele de teroare şi de îmbogăţire a clanului, precum şi discuţii detaliate despre modul în care Cordunenii își aduseseră Iașul la picioare erau prezentate în clar în actele de la dosarul instrumentat de DIICOT.

În cei şase ani de proces, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors la Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here