Tragicomedie rurală: primarul a scos în stradă poștașul pentru că a candidat împotriva sa la alegerile locale

Primarul comunei Movileni a evacuat dintr-un spațiu public agenția poștală, cu tot cu unicul angajat al companiei din localitate. De câteva zile, oficiul poștal din localitate funcționează sub cerul liber. Liberalul Dan Hodoroabă a dispus evacuarea spațiului folosit de Ioana Adumitroaiei, poștașul zonal, pentru că aceasta a candidat pe listele PSD la alegerile locale. „A trimis Poliția să mă scoată afară, el nici nu a avut curajul să mă confrunte și să explice de ce m-a alungat. A motivat că imobilul nu mai prezintă siguranță, însă nu i-a evacuat și pe ceilalți care ocupă spații în clădire”, a spus Ioana Adumitroaiei, agentul poștal din Movileni. Deși în aceeași clădire funcționează și cabinete medicale, chiriașii acestora nu au primit nicio notificare de evacuare. Liberalul Dan Hodoroabă, primarul comunei Movileni susține că că agentul poștal a ocupat spațiul fără a avea documente. „A ocupat acel spațiu abuziv, fără acordul primăriei”, a spus primarul din Movileni.

Răzbunare cu iz politic în comuna ieșeană Movileni. Primarul Dan Hodoroabă a evacuat dintr-un spațiu al primăriei agenția poștală din localitate, după ce unicul angajat al companiei i-a fost adversar în campania electorală de la alegerile locale. Ioana Adumitroaie, agent poștal în comuna Movileni, a candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Iași. Primarul Dan Hodoroabă a candidat din partea PNL pentru un nou mandat la Movileni, alegeri pe care acesta le-a și câștigat în cele din urmă. Ulterior, la câteva zile după alegerile locale, agentul poștal a fost notificat de Primăria Movileni că trebuie să evacueze spațiul din clădirea fostului dispensar.

Evacuată brusc după patru ani

Ioana Adumitroaie susține că a fost notificată de primarul Dan Hodoroabă să elibereze spațiul din clădirea fostului dispensar, fără prea multe explicații. În adresa oficială înaintată de Dan Hodoroabă nu i se oferă un motiv clar, ci doar i se pune în vedere că trebuie să evacueze spațiul. Agentul poștal susține că, verbal, primarul a motivat că imobilul este vechi și urmează a fi demolat. Neoficial, este vorba de răzbunare politică, susține aceasta.

„Am ieșit din spațiu după ce m-am trezit cu Poliția că vine să mă evacueze. Am ocupat acel birou vreme de patru ani și nu au fost nici un fel de probleme. Acolo mai sunt și cabinete medicale, cabinete ce au contract cu Primăria și care nu au primit nicio notificare de evacuare. Tot acolo funcționează și biblioteca, care de asemenea, nu este evacuată din spațiu. Dispensarul vechi este al Consiliului Local, nu al primarului. Unde mai pui că Poliția mi-a spus că important e ce zice primarul, nu Consiliul Local”, a precizat Ioana Adumitroaie, agentul poștal din comuna Movileni.

În cele din urmă, femeia a găsit un spațiu nou, oferit de fostul primar al comunei Movileni, Mihai Plumbu, cel care i-a și dat prima dată camera de la fostul dispensar, una de 2/3 mp.

Ioana Adumitroaie: „Am candidat pe lista PSD și s-a răzbunat”

Femeia susține că a fost dată afară din spațiul oferit de fostul primar fără vreo altă notificare, în vreme ce restul chiriașilor clădirii nu au fost evacuați deloc. Femeia nu a încheiat vreun act cu primăria, totul fiind la mica înțelegere.

„Stomatologul și medicul de familie nu au primit nici o adresă, ceea ce mă face să cred că totul e politic. Lui nu i-a convenit că am candidat pe lista PSD și a găsit motiv să se răzbune. Eu nu am avut contract cu Primăria, ci am luat spațiul printr-o decizie a fostului primar. Inginerul proiectului la clădirea noului dispensar era de față când am primit cheia. Timp de patru ani nu au fost probleme deloc, a precizat agentul poștal din Movileni.

Cu biroul în stradă! Salariu de 2.000 lei net pe lună pentru agentul poștal

Femeia a căutat clemență de la Consiliul Local, însă nu a găsit nicio înțelegere din partea aleșilor comunei. Ioana Adumitroaie susține că primarul le-a impus consilierilor să ignore cererea ei și să o evacueze cât mai repede. Am fost la ultima ședință a Consiliului Local și am încercat să vorbesc cu ei pentru a găsi o soluție. Primarul s-a făcut că plouă și nu a stat deloc la ședință. De câteva ori s-a făcut că vorbește la telefon și a ieșit din sală. Și secretarul primăriei mi-a spus că pe ei nu îi interesează unde mă duc, doar că trebuie să eliberez locul, a mai spus Ioana Adumitroaie.

Astfel, câteva zile femeia a stat cu biroul în stradă, după ce toate lucrurile sale au fost scoase afară. Ioana Adumitroaiei susține că din salariul său nu putea acoperi și o eventuală chirie.

Am salariu de agent poștal grad lll de 2.000 lei net, din care îmi plătesc motorina la mașină ca să fac două sate, Movileni și Potângeni. Poşta nu-mi decontează transportul, din păcate și nu aveam cum să mai plătesc și chirie”, a mai precizat agentul poștal.

Primarul din Movileni: „A ocupat spațiul abuziv”

Dan Hodoroabă, primarul comunei Movileni, a susținut că Ioana Adumitraoei a ocupat spațiul abuziv, fără nici un fel de contract, și astfel s-a decis evacuarea ei. În plus, acesta susține și că imobilul nu mai prezintă vreo siguranță și că urmează a fi demolat.

„Nu am ce să declar. Doamna Ioana știe mai multe. A ocupat acel spațiu abuziv, fără acordul primăriei. Nici nu e o clădire care prezintă siguranță și nu vreau să ne punem paie în cap”a spus Dan Hodoroabă, primarul comunei Movileni.

Vlad ROTARU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here