Tradiţii lăutăresc-urechiste la ” liderul presei ieşene „

După ce au coborît cu titlurile pînă la nivelul ” violului cu limba „, în goana lor penibilă după audienţă, şefii de la ” Ziarul de Iaşi ” nu mai au nici o apăsare, atunci cînd vînd ieftineli gonflabile & jenante, ornate cu o etichetă pompoasă şi găunoasă : ” presă de calitate „. Vorba ‘ceea, unde-a mers pe prima pagină ” violul cu limba „, merg şi violurile orale / scrise ale logicii sau bunului simţ.

Prin urmare, dacă nu ştiaţi că printre tradiţiile nunţilor ţigăneşti se numără limuzinele roz, şampania şi eliberarea de porumbei, atunci puteţi afla asta dintr-un recent articol publicat de ” liderul presei ieşene „. E drept, noutatea e oleacă veche, de anul trecut, da’ e încă fragedă, deci poate fi livrată ca şi cum s-ar fi întîmplat acu’ un sfert de oră. La urma urmei, şi masca faraonului ăla egiptenez, Trumptankamon, pare aproape nouă, ca scoasă din cutie, deci nu te mai pui pentru o ştire veche, de anu’ trecut, nu … ?

Credeaţi deci, cumva, că tradiţiile nunţilor ţigăneşti includ vîrsta cam mică a mirilor, lipsa voinţei lor de a se căsători şi decizia exclusivă a părinţilor ? Pardon, gazeta tripletei Toni Hriţac – Al. Lăzescu – Dan Radu ne lămureşte care sînt tradiţiile adevărate, aduse din vechea Indie : limuzina roz, şampania şi eliberarea porumbeilor. Păi, ce,  nu ştiaţi că orice căruţă cu coviltir duce la remorcă o limuzină roz ? Sau că orice cort ţigănesc are, la subsol, un beci plin de sticle umplute cu lichid fermentat prin metoda Champenoise ?

Legat de porumbeii tradiţionali, eliberaţi de gazeta hriţăcească, cred că putem fi mai concesivi cu eroarea ornitologică: la Polul Nord, toate păsările îs albe. Poate că nea Hriţac s-a rătăcit dincolo de Cercul Polar şi a avut vreo senzaţie de tip ” Fata Morgana ” ( nţ, aia nu-i călare pe un cal  murg ). Iar dacă bulibaşa Toni a întrecut măsura cu şampania de şatră şi a văzut porumbei în loc de alte zburătoare, e clar : s-a suit în limuzina mov. Bahto delo, barosane ! Şi ai grijă, că moarea de varză nu-i nici portocalie, nici maro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here