Toalete automate cu fise și… control GSM, în cinci zone cheie ale orașului

Primăria Iași va pune în funcţiune, în această perioadă, toalete automate în câteva zone cheie ale oraşului. Cele cinci toalete au fost achiziţionate în toamna anului trecut la un preţ de circa 130.000 lei/bucata (fără TVA), adică echivalentul a aproape 30.000 de euro, cam cât o garsonieră… Zonele care ar urma să beneficieze de aceste toalete minune sunt Esplanada Oancea, Esplanada Piaţa Voievozilor, Es­planada Nicolina, în Parcul din Podu Roş şi Parcul Expoziţiei.

„Luni, 22 mai, au început lucrările la primele două ampla­samente, iar marți la celelalte trei. Deocamdată, le vom monta, dar punerea lor în funcţiune va fi făcută în termen de 10-14 zile, după lucrările de racordare la utilităţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga. Primăria mai aşteaptă oferte în cadrul unei proceduri pentru achiziţia de lucrări de alimentare cu energie electrică la cele cinci toalete automate. Contractul a fost estimat la circa 34.000 lei.

Toaletele ecologice au fost achi­ziţionate de la compania Comex Rom SRL din Bucureşti, singura firmă care a înaintat o ofertă la procedura de licitaţie din octom­brie 2016. Preţul total de achiziţie a fost de 644.065 lei, fără TVA. Toaletele vor putea fi utilizate cu fise, iar fiecare toaletă va avea un sistem electronic de deschide­re/închidere, un sistem de siguranţă de tip SOS, un sistem automat pentru spălare şi dezinfectare, un sistem de aerisire şi odorizare, un sistem automat de spălare, dezinfectare şi uscare a vasului de toaletă, un sistem electronic de siguranţă pentru a preveni spălarea şi curăţarea toaletei înainte de ieşirea utilizatorului, un sistem de distribuire automată a tuturor consumabilelor, un sistem de încălzire şi un sistem de telecontrol GSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here