Tânăr și pro, ca vis mioritic

Perimetrul spuselor mai pe după colț, să nu vază lumea, s-a îmbogățit zilele trecute cu încă una bubuitoare cam cât un vulcănaș, pentru că mi-e greu să cred că senatorul Toma de la partidoi ar fi un tectonic în economia filialei.

Zice lumea politică cum că distinsul senator ar fi fost absorbit prin seducere de către partidul celor pro, dar mulți, noul construct politic al procurorului fără doctorat fiind, se pare, un bun acoperiș pentru a mai trece un mandat, asta dacă ocupă un loc eligibil și nu vine vreo nucleară pe Dâmbovița care să-l scoată de pe orbită pe lider.

O altă parte a comentatorilor se dedică în schimb scenarului conform căruia dom senator Vasile Toma n-ar mai pupa râvnitul pole position pe lista de Champions League (Senatul) și nici un loc în Europa League (adică la deputați), evoluția sa din ultima vreme confundânduse cu ceea ce pe vremea epocii de aur era la nivel de vis american – timpul trece, leafa merge, noi cu drag … o batem în cap, să face floare.

La rigoare vorbind, virajul domnului senator nu uimește pe nimeni, el nefiind un susținător al vreunei doctrine, ci mai degrabă al unui interes de anvergură scurtă, manieră deja la modă în mediul politic autohton și cu tendințe de extindere, astfel că înaninte de a începe un dialog cu vreun om politic, ar fi de folos să începeți cu o întrebare sinceră – … la ce partid sunteți azi?. Să-i zicem succes în noul context și s-auzim numai de bine. Pa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here