Supravieţuitoare a DRAMEI DIN MUNTENEGRU: "Eram bucuroşi, râdeam, abia aşteptam să ajungem"

Supravieţuitorii accidentului de autocar din Muntenegru au început să vină la audierile Direcţiei de Investigaţii Criminale (DIC) din Poliţia Română.

 

Unul dintre martori a povestit că şoferul George Ciobanu, care era şi poliţist, avea viteză foarte mare, aproximativ 80 sau 90 de kilometri pe oră, într-o zonă cu linie continuă şi restricţie de viteză la 40 de kilometri pe oră. Se pare că autocarul a avut probelme încă din tunelul din apropierea podului de pe care a căzut.

 

„A lovit oglinda din dreapta un tir din tunel şi a derapat. Apoi, pe pod, a depăşit o maşină care părea staţionată, iar pe trotuar am văzut un copil. O clipă mai târziu, copilul a dispărut, şoferul a frânat, iar autocarul a intrat în balans şi a căzut de pe pod”, a spus bărbatul la ieşirea de la audieri.

 

 

De asemenea, unele dintre victime au spus că sunt recunoscătoare că au scăpat cu viaţă. Majoritatea supravieţuitorilor stăteau pe locurile din spatele autobuzului şi pe rândurile din centru.

 

Elena Mester, una dintre femeile din autocar a reuşit să filmeze câteva cadre de pe drum, înainte de producerea tragediei.

 

„Eram bucurosi, radeam, abia asteptam sa ajungem. Nu mai aveam rabdare. Eu eram pe culoar, pentru ca nu mai puteam sa stau jos. La un moment dat imi amintesc am spus ‘Mai usor’, iar colegul meu a spus si el, a preluat ‘Mergeti mai incet’. Si ni s-a raspuns: ‘Si eu v-am mai spus sa nu mai stati pe culoar’. Asa e, dar nu mai puteam”, a spus Elena Mester, citată de Ştirile Pro TV.

 

 

Unul dintre supravieţuitori a povestit că i-a cerut şoferului să nu se grăbească, condiţiile de drum fiind foarte proaste, adăugând că nu va mai călători niciodată cu acest mijloc de transport în comun. Oamenii au mai spus că au coşmaruri cu incidentul şi că muntenegrenii care au coborât în râpă pentru a-i salva au reacţionat foarte prompt.

 

 

Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar ceilalţi 29 de pasageri fiind răniţi. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

 

Trei persoane rănite în accidentul din Muntenegru sunt în continuare în comă, la o săptămână de la producerea tragediei. Parchetul General face o anchetă în cazul accidentului, sesizându-se din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

 

Autorităţile muntenegrene nu au încheiat încă procesul verbal al celor întâmplate pe podul Grlo.

Vezi video aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here