Strategia cu care China i-a spulberat afacerile lui Elon Musk: 3.4 miliarde de euro au fost pompate în BYD

Producătorul auto chinez BYD a beneficiat de subvenții guvernamentale directe în valoare de cel puțin 3,4 miliarde de euro, potrivit unui nou studiu publicat de un institut german, ca parte a strategiei Beijingului de a domina piața automobilelor electrice și a altor tehnologii verzi. Aceste ajutoare au crescut semnificativ în ultimii ani, de la 220 milioane de euro în 2020 la 2,1 miliarde de euro în 2022, conform estimărilor Institutului de la Kiel pentru Economia Mondială.

În plus, BYD a beneficiat și de sprijinul oferit de producătorii locali de baterii, iar reducerile acordate cumpărătorilor de automobile BYD au contribuit și ele la stimularea vânzărilor. Aceste subvenții au facilitat expansiunea companiei pe piețele internaționale, inclusiv în Uniunea Europeană, unde BYD și alte companii chineze au început să își extindă prezența.

Deși Uniunea Europeană investighează ajutoarele de stat incorecte de care au beneficiat producătorii chinezi de automobile electrice, BYD și alți producători chinezi continuă să își consolideze poziția pe piața globală. În ciuda acestor investigații, BYD a reușit să devanseze rivalii occidentali pe piața auto chineză, oferind modele cu prețuri competitive și beneficiind de subvențiile guvernamentale generoase.

În ciuda acestor controverse, industria auto chineză, susținută de subvenții guvernamentale semnificative, a reușit să își consolideze poziția pe piața globală și să devină un competitor serios pentru producătorii occidentali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here