Stan și Bran, verzologiști di Bahlui

Recenta fîțîială prin Iași a clovnului bătrîn cu tichie politică Floooriiin Căăliineescuu a lăsat în urmă cel puțin cîteva chestii concrete, pe lîngă petele de vin de pe fețele de masă ale terasei de la ” Bolta Rece „.

Nț, nu e vorba nici de petele de tochitură de pe aceleași fețe de masă, ci de un cîrnaț de poze, pe care presupușii catindați ai partidulețului cu pricina le-au făcut cu ursul de bîlci Călinescu, ca să se laude pe la cumetrii din mahala cî o băut la crîșmă cu așeala cari s’ maimuțărește la proteveu.

Presupuși catindați, la fel ca presupusul lor președinte-clovn, fiindcă la București scandalul pe șefia partidulețului e cît casa, iar judecătorii au zis, deocamdată, că președinte la ” verzii ” cu floarea soarelui e o femeie, nu Călinescu. Ca la ” Surprize, surprize ! „, doar că în plus sînt și liste electorale în aer, și candidați în pom.

Dintre toate pozele făcute la Iași de ursul de circ Călinescu, cea mai tare e, de departe, aia cu șoarecul simirădisto-nichitist care cică vrea să catindeze pentru președinția Consiliului Județean : Stan și Bran bahluiezi, nu alta !

Dincolo de imaginea de rîsul curcilor, există și o veste bună pentru șoarecul Sebică-treabă-mică : deși catindații călinescoizi au mari șanse să le fie respinse listele electorale, la tribunal, el are în față un viitor luminos – de partener cu bătrînul circar de București, într-un duet comic de tip Stan și Bran, Nae Lăzărescu și Vasile Muraru, Țociu și Palade etc.

Dacă-l mai iau cu ei și pe actorașul ăla de duzină, specializat în nunți-botezuri-cumetrii, ăla care cică vrea să catindeze pentru funcția de primar al Iașului, apăi fac o trupă de circ care-o să rupă bîlciurile.

Suptces, Sebică, da’ ai grijă la tumbe, că-Călinescu n-are saltea de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here