Spitalul Socola a ajuns la sapa de lemn. Firma de paza nu a fost platita

SC MTS Securitate SRL, ce apartine lui Dragos Ionut Darie, fiul cunoscutului om de afaceri Vergil Darie, vrea sa recupereze in justitie de la Institutul de Psihiatrie Socola, suma de 1.500 de euro. Datoria reprezinta costul serviciilor de paza si protectie plus penalitatile aferente rezultate in urma unui contract parafat in septembrie 2016. 

Institutul de Psihiatrie Socola Iasi se afla intr-o situatie financiara extrem de delicata. Prin conturile institutiei bate vantul, spitalul neavand nici banii necesari achitarii serviciilor de paza si protectie. Recent, SC MTS Securitate SRL, firma care apartine lui Daragos Darie, fiul afaceristului Vergil Darie, un pionier local in tehnica de monitorizare si supraveghere, a actionat in judecata Spitalul de Psihiatrie, solicitand recuperarea unor datorii si penalitati care depasesc suma de 6.500 de lei. Intr-o plangere adresata Judecatoriei Iasi, administratorul MTS Securitate, Ioan Grancea, arata ca managerul de la Socola, Gabriel Ovidiu Oprisanu refuza in mod inaxplicabil sa-si achite datoriile catre firma de paza si protectie. Mai mult, Grancea solicita si achitarea unor penalitati de cca 0,036 % pentru fiecare zi de intarziere pana la plata efectiva a debitului precum si cheltuieli de judecata.

“Pe 30 septembrie 2016, firma noastra a incheiat un contract se servicii cu Institutul Socola prin care ne-am obligat sa asiguram paza si protectia la un numar de 7 obiective apartinand institutiei spitalicesti, inclusiv la sectiile exterioare de la Barnova si Sipote. Desi noi ne-am indeplinit toate obligatiile contractuale, debitorul (n.r. – Socola) nu a mai dorit sa plateasca nimic. Dupa incercari repetate de solutionare pe cale amiabila a acestei situatii, spitalul a fost somat si pus in intarziere. Prin intermediul BEJ Lucian Angheluta, managerului Oprisanu i s-a comunicat datoria finala si fisa penalitatilor insa nu am primit nici un fel de raspuns.  Pentru aceste motive cerem emiterea unei ordonante de plata”, a precizat administratorul MTS Securitate. Pentru a fi sigur de reusita, Grancea a angajat si un avocat, respectiv pe Mihaela Negraru.

Sandovici:  “Pretentiile MTS sunt nefondate”

In replica, intr-o intampinare, conducerea Institutului de Psihiatrie Socola, prin intermediul juristului Lucian Sandovici, a explicat ca pretentiile celor de la firma de paza si protectie sunt exagerate iar calculul penalitatilor este unul eronat. Penalitatile sunt mult mai mici, de cca 3600 de lei. Cererea MTS este una nefondata. Creanta nu este certa, nu este lichida si nici exigibila. In ceea ce priveste solicitarea de obligare a spitalului la plata  cheltuielilor de judecata, cerem respingerea acesteia”, a conchis juristul Lucian Sandovici.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here