Producatorul iesean de piese feroviare, tras in piept de Uzina din Aiud

Firma ASAM Iasi, cunoscutul producator de piese industriale pentru transportul pe calea ferata a actionat in judecata Uzina de vagoane din Aiud pentru nerespectarea unui contract de afaceri. Directorul general Eugen Dascaleanu vrea sa recupereze 10.000 de dolari, cu tot cu penalitatile aferente, sustinand ca nu i-au fost achitati toti sabotii livrati pentru garniturile de vagoane.

Scandal in instanta intre doua societati importante cu activitati in domeniul producerii de piese industriale necesare sigurantei traficului feroviar din Romania. Reprezentantii ASAM Iasi, prin directorul general Eugen Dascaleanu, in calitate de presedinte al CA, i-a dat in judecata pe directorii Uzinei de vagoane Aiud SA, solicitand, printr-o ordonanta de plata, recuperarea unei datorii de 10.000 de dolari, cu tot cu penalitati. Intr-o cerere inaintata magistratilor Judecatoriei Iasi, Dascaleanu solicita obligarea Uzinei din Aiud la plata sumei de 35.290,67 de lei, din care 18.626 de ei reprezinta valoarea produselor comandate si neachitate, in speta saboti pentru vagoane. De asemenea, conducerea societatii iesene mai cere si achitarea unor dobanzi-penalizatoare plus suma de 40 de euro daune-interese, pentru fiecare zi de intarziere. ASAM  si-a respectat obligatiile stipulate in contract. Toate produsele comandate au fost livrate insa partenerii nostri nu au platit nimic. Reprezentantii firmei din Aiud au recunoscut existenta datoriei, au cerut apoi esalonarea platii dar cu toate acestea nu au achitat nici un leu. Noi le-am trimis somatii prin intermediul executorului judecatoresc si am solicitat ca in termen de 15 zile sa plateasca datoria. Suma de 15.705 lei reprezinta dobanzi-penalizatoare calculate pana la data trimiterii somatiei de plata. Sumele pe care noi le-am facurat nu au fost niciodata contestate. Creanta este certa, lichida si exigibila. Prin neplata acestui debit, SC ASAM SA a suferit un prejudiciu. Toate demersurile noastre au ramas fara raspuns, a precizat, in actiune, presedintele CA, Eugen Dascaleanu.

“Penalitatile au fost stabilite abuziv si discretionar”

De partea cealalta a baricadei, intr-o intampinare depusa la dosarul cauzei, sefii Uzinei de vagoane Aiud resping in totalitate pretentii formulate de ieseni si cer anularea actiunii. Sumele solicitate de cei de la ASAM nu corespund realitatii. Procentul de penalitati de 0,1 % a fost stabilit in mod abuziv si discretionar iar facturile nu au fost acceptate. Debitul la care se face referire nu reprezinta o creanta certa. Solicitam anularea ordonantei de plata, a precizat directorul Uzinei de vagoane din Aiud, Vasile Adrian Ciceo.

Nicu SAMSON

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here