Șoșoacă vedetă în presa italiană după incidentul cu echipa Rai Uno: Lucia Goracci susține că ea și echipa ei au fost sechestratați de soții Șoșoacă

Jurnalista Lucia Goracci și o echipă Rai, după cum arată imaginile difuzate de Tg1, au fost sechestrați în România după un interviu cu senatoare antivaccinistă, Diana Iovanovici Șoșoacă, scrie La Stampa.

Senatoarea, în urma întrebărilor puse de jurnalistă despre gestionarea pandemiei în țară și condițiile spitalelor, a blocat echipa și pe Goracci în biroul ei și apoi a sunat la poliți, susțin aceștia.

”Goracci, bruscată și amenințată, a fost eliberată împreună cu echipa eu după 8 ore datorită intervenției ambasadei Italiei”, scriu jurnalistii italieni.

Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a fost plasat luni sub control judiciar de către procurori,care îl acuză că a agresat un polițist în urma unui conflict cu o echipă de jurnaliști străini veniți să-i ia un interviu senatoarei. În timpul audierii soțului său, Diana Șoșoacă s-a aflat în fața Parchetului, alături de mai multe persone, și a transmis live pe Facebook. A acuzat abuzuri și înscenări, susținând că ea ar fi de fapt victima și s-a certat cu jurnaliștii, numindu-i „criminali”.

Scandalul a pornit după ce senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate de jurnaliști. Poliția Capitalei a anunțat luni, fără a indica vreun nume, că în acest caz au fost deschise două dosare penale, dintre care unul pentru ultraj. Vizat de acest dosar este Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, acuzat că ar fi agresat un polițist care a mers vineri la cabinetul lui Șoșoacă.

Silvestru Șoșoacă a fost audiat timp de câteva ore luni, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, iar Diana Șoșoacă, alături de mai multe persoane și de jurnaliști, s-a aflat în fața instituției, de unde a transmis live pe Facebook, a acuzat abuzuri și înscenări și a strigat la jurnaliști și la jandarmi.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ce este porcăria asta. Cum va permiteți sa lăsați niște cacati de jurnaliști sa-si bata joc de niște cetățeni romani (indiferent care sunt acești cetățeni romani). Ce tot pupam în cur străinii. Rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here