Sondaj: peste 40 la sută dintre angajații români sunt nemulțumiți de locul de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, potrivit unui sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România, conform Agerpres. Principalele motive de frustrare sunt salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale.

Iată principalele concluzii ale sondajului:

34% dintre angajaţi au diverse nemulţumiri în legătură cu jobul lor actual, în timp ce 7% se declară foarte nemulţumiţi. La celălalt pol, 54% dintre respondenţi spun că sunt mulţumiţi, iar 6% foarte mulţumiţi de mediul de lucru şi de etapa în care se află cariera lor.

Deşi ar fi tentaţi să-și găsească un alt loc de muncă, 32,3% spun că nu au găsit încă o variantă mai bună. Alţi 11,8% care consideră că piaţa nu le oferă alte opţiuni.

Peste 26% dintre respondenți deja caută şi aplică la alte joburi şi spun că nu vor mai rămâne mult timp în locul în care se află acum, iar 5,9% şi-au dat deja demisia şi urmează să plece.

Aproape 44% dintre cei aflați pe punctul de a-și da demisia spun că o contraofertă salarială i-ar putea face să se întoarcă din drum, iar 12,7% s-ar răzgândi dacă angajatorul actual le-ar oferi un pachet de beneficii mai generos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here