Șoferul lui Nichita scoate banii la suprafață: clădire de birouri și teren la preț de apartament

@ Fostul șofer al lui Gheorghe Nichita, Costică Eugen Chișcă, a pus mâna pe o proprietate din Bulveradul Metalurgiei, o clădire de birouri cu parter, etaj și teren de peste 1.200 mp, pentru un preț declarat care sfidează realitatea: doar 90.000 de euro @ Este o altă tranzacție prin interpuși a omului care ani de zile a ținut trena fostului primar Gheorghe Nichita @ Valoarea reală a proprietății depășește suma de 600.000 euro @ Chișcă a cumpărat-o în 2020 de la socrul său, Ioan Andriucă, care anterior, în 2018, a achiziționat bucată cu bucată clădirea și terenul de la foștii proprietari @ Sfidare: luna trecută, Chișcă a dat în judecată Primăria Iași de la care cere 90.000 lei pentru că o magistrală termică trece peste un colț al terenului său @ După aceeași rețetă, folosindu-se de interpuși și membri ai familiei, Costică Chișcă a achiziționat mai multe apartamente pe care le-a scos ulterior la închiriat, dezvăluire făcută de ziariștii de la Reporter de Iași în urmă cu o lună de zile

De unde atâția bani? Costică Eugen Chișcă, fost șofer al lui Gheorghe Nichita, și soția sa, învățătoare în Valea Lupului, au reușit să pună mâna pe o proprietate a cărei valoare depășește suma de 600.000 euro. Este vorba despre o clădire de birouri cu o suprafață de peste 600 metri pătrați, distribuiți pe două nivele, parter și etaj, și de un  teren de aproximativ 1.200 mp.

Valoarea declarată a tranzacției este una ridicolă, care nu se încadrează nici măcar în grila de impozitare stabilită de Camera Notarilor. Mai precis, pentru a se evita situațiile în care vânzătorul și cumpărătorul convin să declare o valoare mai mică a tranzacției pentru a evita plata taxelor, Camera Notarilor a stabilit o grilă minimă de impozitare, în funcție de zone și de funcționalitatea imobilelor. Astfel, deși Chișcă și vânzătorul Ioan Andriucă au declarat o valoare a tranzacției de doar 90.000 euro, notarul a calculat taxele la o valoare de peste 160.000 euro.

Socrul lui Chișcă, interpus în tranzacție

Costică Eugen Chișcă a cumpărat clădirea și terenul din bulevardul Metalurgiei nr. 4 de la Ioan Andriucă, nimeni altul decât socrul său. Tranzacția a fost perfectată în iuniei 2020, la mai puțin de doi ani după ce Andriucă a cumpărat bucată cu bucată clădirea și terenul de la două societăți comerciale. În octombrie 2018, Andriucă a fost autorul mai multor tranzacții și operațiuni cadastrale care au avut ca finalitate întregirea proprietății din Metalurgie.

Același Ioan Andriucă este proprietarul unor apartamente pe care familia Chișcă le-a închiriat, informațiile despre acestea fiind detaliate într-un articol din luna octombrie a acestui an al ziariștilot de la Reporter de Iași. Ioan Andriucă este pesnionar, fiica sa, Ana Maria Chișcă este învățătoare în Valea Lupului, iar Costică Eugen Chișcă este angajat al unei reprezentanțe auto după ce a părăsit Primăria Iași.

Vrea bani de la Primărie pentru că magistrala termică trece peste teren

Luna trecută, Costică Eugen Chișcă a deschis un proces împotriva Primăriei Iași, instituție căreia îi cere despăgubiri de peste 90.000 lei, pentru că o magistrală termică trece peste o parte a proprietății sale. Chișcă a angajat unul dintre cei mai bine cotați avocați ieșeni, Liviu Bran, pentru a-l reprezenta în lupta cu municipalitatea ieșeană. În cererea de chemare în judecată, fostul șofer al lui Nichita susține că nu poate folosi o suprafață de aproximativ 200 mp de teren din cauza magistralei care îi secționează aerian proprietatea.

Chișcă a calculat lipsa folosinței pentru un colț de teren la aproape 20.000 de euro, în vreme ce întreaga proprietate a cumpărat-o cu 90.000 euro.

Chișcă, de la om de încredere la „turnător” al lui Nichita

Ani de zile, Costică Eugen Chișcă a fost omul care l-a însoțit pe fostul primar Gheorghe Nichita în mai toate deplasările sale pe care le făcea fie în țară fie în localitate. Loialitatea i-a fost răsplătită, astfel încât a reușit să promoveze în aparatul Primăriei Iași de la simplu angajat pe post de șofer la funcția de șef Serviciu. I-a mers bine și în plan material, în perioada în care a lucrat la Primărie reușind să-și construiască în Bucium o vilă de dimensiunile unui conac.

Totul s-a năruit în momentul în care DNA a deschis mai multe dosare pe numele primarului de la acea vreme, Gheorghe Nicchita. Numele lui Chișcă apare în toate cele trei dosare, „Semaforizarea”, „Skoda” și „Amanta”. Costică Eugen Chișcă a colaborat cu procurorii, semnând în fața acestora și un acord de recunoaștere a faptelor. După aceste momente, relațiile dintre Nichita și Chișcă s-au răcit. A fost de rău augur doar pentru fostul primar care a ispășit deja pedeapsa din dosarul „Semaforizarea”. În schimb, Costică Eugen Chișcă a devenit jucător pe piața imobiliară cu bani care cu greu pot fi justificați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here