Pe Hitler cînd îl decorezi, Iohanis ?

despre transfuziile reciproce, romîno-romîneze, de jeg troacolor

 

Cu niște ani în urmă, o grămadă de patrioți basarabeni, care stătuseră la cozile de pe la ambasadele și consulatele Romîniei, ca să voteze constipația nemțoidă & ambulantă zisă Iohanis, își rupeau cu spume cămeșa tricoloră de pe chept și stucheau ca mitraliera înspre cei care, imprudenți, făceau greșeala să le spună că dulapul sas din Sibiu nu-i chiar ce cred naivii de serviciu, cu voturile cărora s-au tot ales grămezi de otrepe romîneze.

Acum, după ce bovinul toxic Iohanus l-a decorat cu cea mai înaltă distincție a statului romînez pe Marian Lupu, un slinos ex-comunist și anti-român de la Chișinău, aceiași patrioți frenetici par să se fi trezit brusc la realitate și să priceapă că din rahat nu faci bici, nici din coadă de cîine – sită de mătase. Mvaaai, da’ cuum se poaatee așaa cevaaa … ?! Ca și cum pînă ieri totul ar fi fost roz-bombon, cu buline bleu, în cloaca jalnico-grotescă a relațiilor dintre Romînia și Republica Moldova.

Păi, stimați tovarăși chiori, orbi, proști, tîmpiți sau naivi, nu același reziduu numit Iohanus declara public, nu chiar demult, că romînii și basarabenii sînt două popoare diferite  (https://www.7iasi.ro/klaus-viermer-onanis-prezidentul-idiot-al-tribului-bolnav/) ?

Tot un președinte romînez l-a decorat, tot cu Steaua României, pe dubiosul Oleg Serebrian, actual vice-premier al guvernului prezidentei-minune Maia Sandu, adică pe unul care participa la realizarea unui grotesc film ,, documentar ,, din vremea președinției turbatului anti-român Vladimir Voronin, film în care Romînia de azi era descrisă de acest primitiv ca fiind ,, ultimul imperiu din Europa ,,.

Tot un prezident romînez a decorat-o, tot cu Steaua României, pe o celebră și cleioasă traseistă politică de la Chișinău, Ana Guțu, după ce această madamă de costumație patriotică fusese decorată de același anti-român primitiv, Vladimir Voronin, beneficiar din plin al serviciilor dorsalo-limbistice ale madamei. Madamă care, ca nembră de vază în PMP-ul turnătorului Petrov, a mai fost numită și de guvernul Orban ca șefă a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (https://www.7iasi.ro/guvernul-pnl-la-brat-cu-o-curba-politica-de-la-chisinau/ ). Că doar cine se poate ocupa mai bine de relația Romîniei cu Republica Moldova , decît o limbistă politică decorată de Voronin ?

Așa că decorarea cu Steaua României a fostului locotenent voroninist Marian Lupu, ,, pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public ,, , e doar bomboana maronie de pe coliva putredă a unor relații bilaterale fetide, bolnave cronic și alienate în cel mai grotesc mod. Mai rămîne doar ca Iohanus să-l decoreze și pe șeful separatiștilor din Tiraspol, Krasnoselski, ca măcar să știm o treabă. Ba cred că și Stalin ar merita o decorație de la Iohanus, post-mortem, pentru merite deosebite în propagarea golfului și tenisului de cîmp. În fine, tenis, menis, benis sau ce-o mai fi, să nu ne cramponăm inutil în detalii.

Fiindcă pe tatăl lui îl cheamă Ilie, proaspăt decoratului Marian Lupu i se zice, după obiceiul  rusesc al patronimului, Marian Ilici. Dacă ar fi să ne luăm după prestația lui idioată și nesimțită, lui Iohanus ar trebui să i se spună Klaus Debilici. Deși ar fi un patronim prea blînd pentru un asemenea morman de mizerie publică. Apropo, her Iohanus, pe cînd o decorație post-mortem pentru dl Adolf Hitler ? Pentru contribuția lui excepțională la realizarea sistemului de autostrăzi germane, evident.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here