Silk District a câștigat procesul cu contestatarii. Instanța: „Acțiunea nu are fundament în fapt sau în drept”

Curtea de Apel Iași a argumentat hotărârea prin care a respins acțiunea introdusă de omul de afaceri Ovidiu Pleșcan prin firma Ispal SRL în care contesta dreptul de proprietate asupra platformei industriale Tomiris, pe care urmează să se dezvolte proiectul imobiliar Silk District @ „Așadar, acțiunea formulată nu are vreun fundament în fapt sau în drept, aceasta urmând a fi respinsă în totalitate”, au decis magistrații @ De fapt, patronul Ispal SRL a încercat să blocheze ori să tergiverseze proiectul imobiliar ce se va dezvolta aici @ Firma lui Pleșcan a fost chiriaș al Teba Industry dar a fost evacuată în urma unor sentințe judecătorești pentru neplata chiriei și nerespectarea clauzelor contractuale

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au desființat demersul juridic prin care omul de afaceri Ovidiu Pleșcan, patronul Ispal SRL, a încercat să blocheze proiectul imobiliar Silk District. Acesta a contestat chiar dreptul de proprietate asupra platformei industriale Tomiris, ajunsă în proprietatea Teba Industry în urma unui proces de privatizare finalizat în urmă cu aproape 15 ani de zile.

Instanța subliniază faptul că acțiunea lui Pleșcan nu are nici un temei juridic și că firma Ispal SRL nu este decât un simplu chiriaș, evacuat pentru neplata obligațiilor contractuale. Ba mai mult, evacurarea și rezilierea contractului de închiriere s-au făcut în baza unor hotărâri judecătorești.

„În cauză, reclamanta nu este persoană vătămată în sensul prevederilor legale anterior citate. Reclamanta nu a învederat și nici dovedit dreptul sau interesul propriu lezat prin adoptarea actului contesat și nici beneficiul obținut din anularea actului. La momentul actual, reclamanta nu mai are în vigoare vreun contract de închiriere, fiind evacuată în urma intervenirii rezilierii pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale. Anularea certificatului de atestare nu îi aduce un beneficiu concret”, arată magistrații de la Curtea de Apel Iași.

”Așadar, acțiunea formulată nu are vreun fundament în fapt sau în drept, aceasta urmând a fi respinsă în totalitate”, se arată în încheiere.

Proiect dezvoltat pe 10 hectare, dintre care 3,5 hectare spații verzi și parcuri

Proiectul Silk District presupune transformarea unei suprafețe de 10 hectare, ocupată în prezent de hale industriale dezafectate, într-o zonă mixtă de locuințe, birouri și alte activități conexe. Dezvoltatorii anunță că din suprafața totatlă a proiectului, mai bine de o treime va fi rezevată amenajării de spații verzi și parcuri.

 

Concret, pe fosta platformă Tomiris vor fi construite 2.500 de locuințe și 100.000 de metri pătrați de biroruri categoria A.

În lipsa piedicilor, proiectul este gândit să înceapă în marte 2020, urmând ca în 2021, să fie date în folosință primele spații de birouri, dar și primele blocuri de locuințe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here