Agent de la Penitenciarul Iași, declarat incompatibil de către ANI

Agenția Națională de Integritate anunță prin intermediul unui comunicat că a constatat faptul că un agent de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași se află în stare de incompatibilitate. Mai precis, conform ANI, acesta lucra în paralel ca agent operativ la unitatea de detenție cât și ca agent de securitate la o societate comercială.

Sergiu Ștefan Așibreiner a fost găsit incompatibil deoarece „ În perioada 10 noiembrie 2017 – 30 mai 2018, a exercitat simultan funcția publică cu statut special de agent operativ în cadrul Penitenciarului Iași și pe cea de agent de securitate în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Instituția mai arată că Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here