Și tu, Firea?

E criză în „partid“! Televiziunea publică, epurată pe ici – colo de incomozi, a devenit spațiul în care, mai nou, se spală rufele PSD-ului. Pe cale de consecință și mai ales dacă mai apare și Dragnea pe sticla națională, ar putea apare cârcotași care să afirme că, TVR poate fi considerată ca parte a familiei. Dacă lucrurile stau sau nu așa, rămâne de savurat. Numai că recent ce am văzut? Un preambul sau dacă vreți o deschidere de artilerie prin prezența lui Ponta, care pe lângă propria campanie a anunțat ce va să urmeze. L-a cam flendurit pe fostul coleg, actual șef la PSD, altfel un obicei în politica mioritică, dar nu în termeni foarte duri și mai cu seamă fără să afișeze o atitudine virulentă. Nu. Calm, relaxat, cu un evident aer de vacanță, domnul Ponta a venit cu lecțiile făcute și a spus ceea ce trebuia. O trecere în revistă a ceea ce este și mici prognostice strecurate, folosindu-se de o aritmetică simplă, deja desuetă. Dacă pe burtieră nu apărea anunțul cu venirea lui Firea de a doua zi, aș fi spus că-i o prezență izolată, dar când a apărut primarul capitalei machiată profi, în straie inchise la culoare … hopa, e groasă. Și a fost.

După câteva lovituri de încălzire, pe la ficați și coaste, cu evenimentul de la Neptun și câteva evocări ale prestației distinsei în sânul partidului și ceva analize din picioare a partidului, a venit o directă în falcă. Domnu’ Dragnea nu se sfătuiește cu cine trebuie ci cu cine nu trebuie, respectiv dinafara partidului și a … atenție, a țării. Apoi, un upercut de dreapta că, este lapte și miere pe față, dar te lucrează pe la spate până la deplina eliminare. Adică cu două fețe. KO? N-aș zice.

La prima vedere, se pare că avem de a face cu încă un nou dizident, culmea, în persoana care a determinat apariția altor dizidenți ca Grindeanu, Tudose sau Chirica, care-s bine mersi. Grindeanu stă pe-o simbrie de câteva mii de coco, Tudose preferă în continuare cash-ul, iar despre Chirica știm ce face și nu dă semne că i-ar merge rău.

Puse cap la cap cele două apariții la TVR nu arată cine știe ce criză în „partid“ ci o mișcare destul de clară a eliminării lui Dragnea, aidoma suprimării lui Caesar, dar în alt plan. Ca edil al capitalei, doamna Firea nu poate spune că nu a fost în bucătăria social democrată, oricât s-ar pocăi, iar faptul că a dat din casă pentru tot poporul o poziționează într-un Brutus cu fustă, pentru că cei cu pantaloni nu au avut ce trebuie.

Mai mult, doamna Firea anunță sus și tare că, ea nu va candida. Pe bune? Istoria recentă ne-a relevat că de pe primul fotoliu al capitalei se poate ajunge lejer în cel de la Cotroceni și chiar a povestit despre priza la public pe care o are, fapt verificat la primul congres unde a participat și unde a ridicat sala în picioare, de s-au infiorat sondajele și-o ajuns în pole position pentru primăria orașului lui Vodă. Dar, domnia sa, nu și nu, fără candidatură. Nu-i trebuie, că are de toate. Hai, nu serios?

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here