Senatorul USRPLUS Cristi Berea: “Același dezgust îl am și acum pentru politicienii care simt nevoia să apară în pozele începutului de an“

Senatorul USRPLUS Cristi Berea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj in care se declara dezgustat de politicienii care participa la festivitatile de incepere a anului scolar:

”(Nu, nu e o alta postare siropoasa despre prima zi de scoala. Ba din contra.)

Îmi amintesc prima zi de scoală. Trec peste emoțiile momentului și ajung la partea organizatorică (la fel în fiecare an din ciclul primar și gimnazial, pentru că în liceu nu am mai rezistat să iau parte la așa ceva).

Suntem așezați în careu, în curtea școlii și deja așteptăm de jumătate de oră. În față, la o masă improvizată, stau câțiva adulți și ne urează bun-venit. O vedem pe directoare, care zâmbește și ne spune ce dor i-a fost de noi (ciudat, pe parcursul anului o vedem încruntată, certandu-ne pe cei care aleargăm pe coridoare).

Urmează preotul, care ține o slujbă scurtă. Culmea, în tot tabloul începutului de an, acest moment este cel mai animat.

După slujba începe partea cea mai plictisitoare…încep politicienii să vorbească. Lângă microfon se înființează câțiva adulți îmbrăcați elegant, pe care nu îi cunoaștem și care spun lucruri pe care nu le înțelegem. Vorbesc despre succesul educației, despre cum erau ei elevi, despre reforme și investiții (ce o fi însemnând alea, noi avem 7-10 ani?!). Nu înțelegem și nu reținem foarte multe dintre cele auzite, dar acest moment este cel mai lung si cel mai plictisitor. Nimeni nu are răbdare să îi asculte, nu știm cine sunt și nici nu ne interesează ce spun ei. Noi vrem doar să mergem în clasa pentru că deja avem o oră si jumătate de când stăm în picioare. Vrem să vorbim cu colegii, să povestim cum a fost în vacanță, să preluăm manualele; doar că momentul se prelungește enervant de mult. Vedem și dezgustul părinților care sunt undeva în spate. Auzim cuvinte precum „parlamentar”, „consilier local”. Cine or mai fi și ăștia și de ce nu ne lasă să intrăm în clase?

Au trecut anii, același dezgust îl am și acum pentru politicienii care simt nevoia să apară în pozele începutului de an, de aceea prefer să nu iau parte la așa ceva. Educația, în Romania este la pământ. De la profesori plătiți cât un muncitor necalificat, la programe învechite, la materii ținute în curricula doar pentru ca unii profesori să aibă normă, la stiluri de predare bazate pe memorare și nu pe înțelegerea subiectului, la o infrastructură groaznică. Toate dau imaginea învățământului de astăzi. Asta în timp ce politicienii bifează încă o activitate în prima zi de scoală și merg acasă mândri de ei. Rușinos, jenant!

Succes elevilor în noul an școlar. Iertați-i pe politicienii care nu vă lasă să mergeți în clasa mai repede.”, a scris senatorul Cristi Berea pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here