Senatorul USR Cristi Berea: VALERIU TABĂRĂ apelează la tactici nu foarte ortodoxe pentru a-și asigura încă un mandat”

În perioada următoare se va alege noua conducere a Academiei de Studii Agricole si Silvice. Senatorul USR Cristi Berea susține că ASAS, Academie ce păstorește 70 de unități de cercetare-dezvoltare la nivel național, reprezintă o adevărată vacă de muls pentru clientela PNL și PSD. Într-o interpelare către prim-ministrul Ciucă, Berea i-a adus la cunoștință premierului ce se petrece la ASAS și a făcut o serie de solicitări:
„In ultima perioada m-au contactat mai multi cercetatori din institute aflate in subordinea ASAS (pentru cine nu e familiar cu domeniu, Academia de Studii Agricole si Silvice). Aceasta Academie pastoreste 70 de unitati de cercetare-dezvoltare la nivel national si reprezinta o adevarata vaca de muls pentru clientela PNL (si pe ici pe colo si PSD).
Zilele astea se alege noua conducere a Academiei si oamenii de buna-credinta din interior sunt revoltati de faptul ca actuala conducere reprezentata de Prof. univ. emerit dr. ing. Dr. h. c. VALERIU TABĂRĂ (nu radeti, asa se semneaza distinctul presedinte in documentele interne) apeleaza la tactici nu foarte ortodoxe pentru a-si asigura inca un mandat.
Am facut astazi o interpelare catre primul-ministru Nicolae Ionel Ciucă in care ii aduc la cunostinta ceea ce se petrece la ASAS si ii solicit:
1. Trimiterea corpului de control al Guvernului pentru a verifica veridicitatea informațiilor transmise de către membrii A.S.A.S. în legătură cu desfășurarea alegerilor.
2. Anularea alegerilor și reluarea procesului de candidaturi și vot în cazul în care se identifică o desfășurare a alegerilor contrară regulamentelor în vigoare.
3. Luarea unor măsuri în cazul neregulilor identificate de Curtea de Conturi în rapoartele de control efectuate până la acest moment în cadrul A.S.A.S. și efectuarea unui audit cu privire la raportările producțiilor agricole.
4. Impunerea unor criterii de performanță managerială și transparentizarea totală a activității instituției.
Voi urmari indeaproape activitatea Academiei si incurajez si alte persoane care lucreaza in sistem sa imi povesteasca despre ceea ce se intampla in organizatiile lor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here