Senatorul Toma, eminenţa fleoşcănie a PSD Iaşi

Ştiaţi că în turma de parlamentari pesedişti de Iaşi e şi un semi-nimeni pe nume Vasilică Toma ? Pentru cei care ştiu să vadă dincolo de vrăjeala pentru fraieri, tovarăşul ăsta are o aromă destul de evidentă de epoleţi, şi nu doar din cauza figurii semi-cazone pe care o afişează, involuntar, în pozele oficiale. Şi nici doar din cauza limbii ruse, pe care declară că o cunoaşte bine ( privet, tavarişci’ Ştirliţ, if iu nău uat ai min ).

În fine, nu l-am fi băgat în seamă pe acest patriot pesedist dacă nu se băga chiar el în seamă, pe marginea scandalului ” Brîncuşi – Rimeş „, făcînd-o ritos pe farmacistul elveţian, în cestiunea celebrei coloane de la Tîrgu Jiu. Mai rămînea puţin şi Vasilică senatorul o ardea în clar-obscururi rembrandtiene, mînca-ţi-aş gălăgia ta flamandă …

Dacă tot zice că gavareşte pa ruski, o să-i zic aşa lu’ tovarăşu’ senator Vasilică : paţan, uspakoisea. Nu de alta, da’ eşti cam penibil. Şi cînd o faci pe brîncuşologul de bodegă, şi cînd te lauzi cu nu ştiu ce propunere pentru un muzeu al locomotivelor, deşi Iaşul n-are spital regional, autostradă spre restul lumii şi alte lucruri vitale. Aşa că las-o mai moale, iskustvovedule, cu umflatul guşii în materie de Brîncuşi, că ieşenii nu de fonfleurile tale au nevoie.

Iasna, starşîna Toma ? Davai, raslableaisea, fsio narmali’na, paţan. Ni boisa, nu mai zic la nimeni, rămîne doar între noi. Aaa, să nu uit : dacă vrei să nu ţi se mai vadă pe faţă epoleţii de plutonier, pot să te învăţ cum. Nu pi dijeaba, evident, că doar n-o să fac pomeni cu patrioţii semi-cazoni.

Dagavarilisi’ ? Hai, nu te mai încrunta atîta, că iar ţi se văd epoleţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here