Senatorul Maricel Popa: Un nou obiectiv realizat. Au fost schimbate protocoalele astfel încât școlile să rămână cât mai mult timp deschise!

Așa cum a promis, PSD a dat credit specialiștilor în ceea ce privește gestionarea pandemiei iar rezultatele se văd. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a impus o ajustare realistă și firească a măsurilor din domeniul educației, astfel încât copiii să meargă  cât mai mult la cursuri și școlile să rămână deschise.

Astfel, decizia de închidere a școlilor se va lua în funcție de numărul de internări și nu în funcție de numărul de infectări. Pragul de ocupabilitate a paturilor alocate bolnavilor de Covid-19, la nivel județean, a fost stabilit la 75%. Niciun județ nu se regăsește în această situație, ceea ce înseamnă că nicio școală nu va fi închisă începând de săptămâna viitoare.

A fost eliminat criteriul de trecere la învățământul online în funcție de numărul profesorilor vaccinați dintr-o unitate școlară. De asemenea, a fost crescut numărul de cazuri de infectare dintr-o clasă de la 1 la 3, pentru ca acea clasă să treacă la sistemul de învățare online.

„Din fericire am scăpat de măsurile șovăielnice și pe alocuri amuzante luate de o serie de personaje care nu au înțeles nimic din ceea ce ar fi trebuit să însemne gestionarea eficientă a pandemiei. PSD a dat credit specialiștilor din domeniu și acest lucru se observă deja. Noile măsuri promovate de ministerul Sănătății vor contribui la continuarea în cele mai bune condiții a actului educațional, fapt ce va conferi un plus de siguranță tuturor: elevi, profesori și părinți. Ministrul Alexandru Rafila a reușit să schimbe complet abordarea asupra pandemiei. Accentul nu se mai pune pe restricții și sancțiuni, ci pe prevenție” a declarat senatorul ieșean Maricel Popa.

Până în prezent, deschiderea școlilor cu prezență fizică era condiționată de rata de vaccinare a profesorilor, dacă era peste 60% într-o unitate de învățământ și de incidența cazurilor Covid-19 în oraș (școlile treceau la educație online la o rată de 3 cazuri la mia de locuitori). Aceste criterii nu mai apar în noile scenarii aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Departamentul de comunicare al PSD Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here