Senatorul Maricel Popa a fost desemnat #președinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana (AP UpM)

Senatorul Maricel Popa a fost desemnat #președinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana (AP UpM).

”Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată. Este o delegație importantă pentru #diplomația parlamentară. România a participat la lucrările Adunării ca observator permanent timp de doi ani, din 2005, iar din anul 2007 țara noastră a devenit membru cu statut permanent”, a declarat senatorul Maricel Popa.

Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana exprimă puncte de vedere cu privire la toate aspectele legate de #Parteneriatul euro-mediteraneean, monitorizează implementarea acordurilor de asociere euro-mediteraneene, adoptă rezoluții și recomandări care se adresează Conferinței ministeriale Euro-Mediteraneene.

Textele sunt aprobate prin consens și numărul celor prezenți trebuie să fie mai mare de jumătate din delegațiile dintre cele două componente – europene și neeuropene – ale Adunării. Atunci când acest lucru nu este posibil, deciziile pot fi luate cu o majoritate calificată de două treimi.

Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana este instituţia parlamentară cu rol consultativ a Procesului de la Barcelona: Uniunea pentru Mediterana. Adunarea este formată din parlamentari numiţi de către: Parlamentele Naţionale ale Statelor Membre, Parlamentele Naţionale ale partenerilor mediteraneeni, Parlamentul European, cuprinzând un număr de 280 de membri, repartizați în mod egal între țărmurile nordice și sudice ale Mediteranei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here