Şeful Vămii Sculeni, „revoltat” că în alte vămi se câştiga mai mult din şpagă

Cristian Mancaș, șeful Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni din județul Iași, a fost plasat în arest la domiciliu sub acuzația de luare de mită. Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres, în documentele depuse de procurorii anticorupție la instanță pentru solicitarea arestării preventive a lui Mancaș, acesta s-ar fi arătat „revoltat” de faptul că în alte vămi din țară se câștiga mai mult din șpagă.

Conform relatărilor, în discuțiile cu un colaborator al DNA, Mancaș ar fi menționat că șeful de tură de la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, care desfășoară o tură începând de miercuri la ora 12:00 până a doua zi la 7:00, „face cel puțin 1500-2000 de euro”.

„De asemenea, şeful PTF Sculeni, Cristian Mancaş, s-a arătat revoltat de faptul că în alte puncte de trecere a frontierei din Republica Moldova în România se obţin sume mari de bani (‘câte 6-700 de euro miercurea pe tura de zi (neinteligibil) la Stânca fac 1500 şi aici se fac 150 euro. Hai să fim serioşi! (neinteligibil) era aşa de bine cel puţin pe săptămână aveai 4000. 4000!’) şi a susţinut că o să discute cu anumite persoane pentru a direcţiona mai multe transporturi cu colete sau măcar cu ‘ceva mare’ pe tura colaboratorului”, potrivit documentului.

STENOGRAME Polițiștii de la Vama Sculeni împărțeau șpăgile în baie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here