Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a prezentat prognoza pentru perioada imediat următoare, anunțând schimbări semnificative în condițiile meteorologice în România.

În ultima zi de toamnă, temperaturile se vor menține într-un interval normal, variind între 0 și 8 grade Celsius. Vor exista și precipitații, în special în zonele joase de relief, cu posibile ploi în regiunile vestice, nordice, centrale și estice ale țării. La munte, se prevăd precipitații mixte.

Prima zi din iarna 2023-2024 va fi caracterizată de temperaturi neobișnuit de ridicate, între 8 și 18 grade Celsius, inclusiv în București, dar cu posibilitatea unor precipitații în regiunile intracarpatice, în nord-est și la munte, sub formă de ploaie sau precipitații mixte.

Cu toate acestea, începând cu data de 3 decembrie, se anunță intrarea într-un proces de răcire semnificativă, cu temperaturi maxime scăzute între 0 și 8 grade Celsius. Minimele vor fi preponderent negative, cu valori coborâte până la -11 grade în zonele depresionare și între 1 și -1 grad în București. Acest fenomen marchează oficial începutul iernii, iar condițiile meteorologice se vor încadra în parametrii specifici sezonului rece, cu masa de aer rece afectând întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here