Secta internaţională a lui Gregorian Bivolaru obliga victimele să plătească „în natură”: videochat sau munci manuale

Un grup de 41 de persoane, inclusiv Gregorian Bivolaru, celebrul „guru” român și fondator al mișcării internaționale de yoga controversate MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), au fost reținute în Franța sub acuzația că ar avea legături cu o sectă internațională. Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, este considerat liderul acestei mișcări.

Operațiunea poliției, în care au fost implicați 175 de ofițeri în Paris și alte departamente, a avut ca rezultat reținerea lui Bivolaru. În locuința sa, au fost găsite 26 de femei care erau ținute în condiții precare de spațiu și igienă.

Secta internațională este suspectată că se concentrează pe tantra yoga și că folosește învățături menite să condiționeze victimele să accepte relații sexuale, utilizând tehnici de manipulare mentală care înlătură orice concept de consimțământ în cadrul raporturilor sexuale.

Oficiul Central de Urmărire a Violențelor împotriva Persoanelor a primit plângeri de la trei femei care au fost victime ale organizației, declarând că au fost sechestrate și constrânse să participe la anumite practici sexuale.

Gregorian Bivolaru organizează cursuri care vizează implicarea participanților în activități sexuale sau fizice, iar mai mulți participanți au raportat că au fost constrânși să-și plătească „sejurul” prin intermediul videochat-ului sau prin munci manuale.

Sesizarea autorităților a avut loc în vara anului 2022, după ce Miviludes a fost informată de Liga Drepturilor Omului despre 12 plângeri ale fostelor membre ale MISA. Această mișcare, fondată de Bivolaru în România la începutul anilor 1990 și cunoscută acum sub numele de Atman, a devenit internațională.

Parchetul din Paris a demarat o anchetă în iulie 2023 pentru „abuz asupra unor persoane vulnerabile în cadrul unei bande organizate”, „sechestrare în bandă organizată”, „viol” și „trafic de persoane în bandă organizată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here