Se introduce un buton nou pe tastatură, prima dată după 30 de ani

Microsoft a dezvăluit planurile sale de a introduce un buton nou pe tastaturile destinate PC-urilor și laptopurilor cu sistem de operare Windows. Conform informațiilor furnizate de Forbes, acest buton va fi dedicat exclusiv asistentului AI dezvoltat de Microsoft și va reprezenta o schimbare semnificativă în designul tastaturilor, marcând prima astfel de modificare majoră în aproape trei decenii.

Noul buton va fi plasat strategic în partea dreaptă a tastei „Space”, înlocuind astfel tasta CTRL sau o tastă de meniu, în funcție de configurarea specifică a tastaturii. Această modificare vine odată cu introducerea Copilot de la Microsoft, un chatbot AI dezvoltat pentru a asista utilizatorii în diverse activități, inclusiv cercetare, redactare de texte, creare de imagini și chiar transformarea ideilor în cântece.

Anunțul oficial a fost făcut de vicepreședintele executiv al Microsoft, Yusuf Mehdi, care a subliniat importanța acestei schimbări într-un interviu recent. Copilot a fost lansat de Microsoft în luna septembrie, sub sloganul „compania ta AI de zi cu zi”. În luna noiembrie, serviciile Bing Chat și Bing Chat Enterprise au fost rebranduite sub numele de Microsoft Copilot.

Un aspect important al acestei schimbări este că utilizatorii neactivați vor fi redirecționați către „Windows Search” prin simpla apăsare a noului buton. Acest lucru evidențiază eforturile continue ale Microsoft de a integra tehnologia AI în experiența de utilizare a sistemului de operare Windows, oferind astfel un acces rapid și simplu la funcționalități diverse.

Cu această inovație, Microsoft pare să își consolideze poziția în domeniul asistenței AI pentru utilizatori, oferind o soluție care să acopere o gamă largă de activități de zi cu zi. Rămâne de văzut cum va fi primită această schimbare de către comunitatea utilizatorilor și cât de eficient va fi Copilot în îndeplinirea nevoilor lor diverse.  utilizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here