Scrietorii din primărie se fac iar de cacao mov

Printre scribii de calibru redus angajaţi în primăria condusă de piticul administrativ Chirica se numără şi cîţiva mini-scriitori de notorietate judeţeană, care au cutremurat publicul din Răducăneni, Podu Iloaiei şi Ţibăneşti cu operele lor de adîncime himalaiană. În fruntea lor strălucesc corifei precum Adi Cristi, directorul casei de cultură a primăriei, sau Gabriel Andronache, cugetător de Facebook şi amploaiat public încă din vremea infractorului amorez & şpăgar Gigi Nichita ( ” Hai, Dinamo ! ” ). Cu asemenea curteni de vază ( sau de glastră ), te-ai aştepta ca micul Napoleon ex-pesedist să n-o dea în bară măcar în chestiile care ţin de tagma scriitoreză.

Aiurea. Primăria piticului Mişu înfoiatu’ ne-a informat recent despre o mare kestie culturală făcută de instituţiunea condusă de cumetrii Chiri’ & Hara’ : ” Uniunea Naţională a Scriitorilor Români – filiala Iaşi va încheia un acord de parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi în vederea editării revistei Convorbiri Literare, sub egida celor două instituţii, ca publicaţie literară a Municipiului Iaşi “. Altfel spus, primăria papagalului Chiri’ va avea şi gazetă literară de perete, pe banii ieşenilor. Muzica !

Ce-i aiurea la această nobilă questie de mecenat cultural ? Faptul că prostanii care se ocupă, pe bani grei, de comunicarea primăriei chiricheze, habar n-au cum se cheamă instituţia pe mîna căreia dau o grămadă mare de parale : în scumpa noastră patrie nu există nici o ” Uniune Naţională a Scriitorilor Români “. Ori poate că este, dar stă ascunsă în beci la primarul Chirica, ori în fundul curţii angajaţilor lui de doi lei.

Prostanii primăriei lui Mişu Chiri’ puteau afla asta foarte simplu : accesînd site-ul gazetei pentru care se dau banii. Acolo scrie, pe prima pagină, cu litere mari, ca pentru proşti primărezi : ” REVISTĂ A UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA “.

Că-i prost Iulian Micu, particolerul plătit baban să comunice pentru micul Chiri’, că-s proşti alţi subalterni chirichezi, asta-i de-acum o cestiune de penalizări interne. Bine măcar că papagalii n-au scris că revista e editată de Uniunea Cîrnaţională a Chefliilor din Piaţa Unirii şi de lîngă Gara Nicolina. Atunci da, era nasol : nu te joci cu aluziile despre cumetrii Hara – Kiri. Suptces, deci, scrietorilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here