Scîntei, de spațiu să ne iei

Dacă ați uitat : printre inutilii parlamentari ieșeni există și un fîs liberal, feminin și cu pălării cît roata carului bovin, pe nume Iulia Scîntei. O tăntică vînjoasă, fostă fată în casă ( cu însărcinări juridice ) a miniștrilor penali Fenechiu și Chiuariu, parașutată de la București la Iași, pe listele parlamentare PNL-iste. Că doar Iașul e un fel de curte din dos a jmekerilor dă Bucale, ce naiba, frate, dă-i dreac’ dă moldoveni proști.

V’o trei ani, această notăreasă cu aptitudini de halterofilă ( categoria ,, gîscă ” ) a fricționat artistic menta senatorială, fiind ocupată mai mult cu pălăriile ei de pupăză din scîntei, cu frăsuiala regalistă și cu datul în bărci politice, alături de piticul primărez ex-pesedist Mihai Chirica.

Acu’ , că vin alegerile, pe gîsca liberală cu pălării de circ o pălit-o, bruscamente, dragostea di ieșeni. Cî șî ie îi ieșancî, frațî moldoveni șî surori bahluieze. Și cum dragostea, fie ea și politică, are nevoie de un acoperiș deasupra cutiei ucrainene, tanti senatoarea liberală Scîntei a cerut vechiului ei pr’eten, primarele ex-pesedist Chirica, un spațiu pentru biroul parlamentar, ca să aivă ‘mneaei unde să-și potolească amoarea fierbinte pentru popolul ieșean.

Nu știu alții cum sînt, da’ redacțiunea noastră, profund impresionată de întoarcerea împălăriatei rătăcitoare, p’ecum și de nevoia ei de spațiu vital pentru amor parlamentar, are un mesaj sincer pentru madama PNL-istă : Scîntei, de spațiu să ne iei.

Eventual și de timp, da’ asta numa’ dacă are habar de fizica cuantică, ipoteza Stockholm și polemica Bohr-Einstein.

Dacă nu, rămîne cum am stabilit : cînd te-a-nfipt Gorghia-n brînză, ‘geaba te umfli-n osînză.

În rest, tăt ghini ș’ frumos cu pălăriili ‘celea, îs numa’ buni di cuibare pentru cloște. Cu pui parlamentari sau monetari din Botswana, eventual.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here