Schimbări majore la Instagram: Vor avea efect imediat și în România

Instagram a anunțat implementarea unor noi instrumente menite să protejeze tinerii și să-i apere de potențiali escroci, inclusiv o funcție care va automatiza estomparea nudității în mesajele directe. Compania de socializare a explicat că aceste noi funcții fac parte dintr-o campanie amplă de combatere a escrocheriilor sexuale și a altor forme de abuz online, cu scopul de a face mai dificilă contactarea adolescenților de către infractori.

Potrivit informațiilor obținute de la The Guardian, Instagram a declarat că escrocii utilizează adesea mesajele directe pentru a solicita imagini intime, astfel că vor începe să testeze o funcție de protecție împotriva nudității în mesajele directe. Această funcție va estompa automat orice imagine cu nuditate și va încuraja utilizatorii să se gândească de două ori înainte de a trimite imagini nud.

Această măsură nu numai că are scopul de a proteja utilizatorii de a vedea nuditate nedorită, ci și de a-i proteja de escrocii care pot trimite imagini nud pentru a-i manipula să trimită propriile lor imagini.

Funcția va fi activată implicit pentru utilizatorii sub 18 ani la nivel global, în timp ce utilizatorii adulți vor primi o notificare care îi va încuraja să activeze această funcție. Imaginile cu nuditate vor fi estompate, iar utilizatorii vor fi avertizați, dar vor avea opțiunea de a le vizualiza. Aceștia vor putea, de asemenea, să blocheze expeditorul și să raporteze chat-ul.

Persoanele care trimit mesaje directe cu nuditate vor primi un mesaj care îi va îndemna să fie prudenți și li se va reaminti să nu trimită „fotografii sensibile”. De asemenea, vor fi informate că pot anula trimiterea fotografiilor, dar că există riscul ca alții să le fi văzut deja.

Instagram a subliniat că această măsură nu va fi aplicată la mesajele trimise pe alte platforme deținute de Meta, precum Facebook și WhatsApp. În plus, Instagram a declarat că lucrează la o tehnologie care să ajute la identificarea conturilor care ar putea fi potențial implicate în escrocherii sexuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here