SCANDAL. Sute de adolescenţi români, violaţi de PREOŢII HOMOSEXUALI din Italia. Tinerii, vânduţi ca la târgul de vite

Un fost preot condamnat în Italia pentru pedofilie a mărturisit că majoritatea copiilor cu care clericii întreţineau relaţii sexuale proveneau din România.

Acesta a spus că victimele erau racolate din rândul adolescenţilor cu probleme, care veneau din familii fără posibilităţi financiare. El a adăugat că minorii primeau pentru prestaţiile lor între 150 şi 500 de euro, relatează portalul italian agi.it.

 

După o plângere depusă la poliţie, pe 8 martie, de fostul preot Patrick Poggi împotriva a alţi nouă preoţi pedofili, autorităţile italiene investighează dacă aceştia au fost implicaţi în scandalul clericilor pedofili din Italia. Poggi a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală, iar acesta nu mai poate practică preoţia.

Fostul preot a decis să mărturisească absolut tot în fata judecătorilor, „din datoria de a proteja Sfânta Biserică şi pentru a alarma comunitatea creştinilor în legătură cu gravele incidente care ameninţa integritatea şi normele bisericeşti”.

El s-a hotărât să colaboreze cu autorităţile „după o lungă reflecţie interioară şi o mare durere”. Unul dintre cei nouă preoţi acuzaţi de Poggi este şi profesor de religie şi a mai fost anchetat într-un astfel de dosar.

 

 

În ultimii doi ani, în Italia, au fost condamnaţi 130 de preoţi pedofili

 

În ultimii doi ani au fost cercetaţi sub acuzaţia de pedofilie 130 de preoţi romano – catolici în Italia, iar asta se pare că este doar „vârful icebegului”, scrie marţi cotidianul italian „Îl Fatto”, care citează un avocat italian.Procurorii din Bolzani (nord) până în Sicilia „au trebuit să conducă anchete implicând membri ai clerului şi în care victimele erau tinere, adesea foarte tinere”, scrie Univison care citează cotidianul italian.

„Este o cifră alarmantă şi vorbim aici doar de vârful icebergului dacă te gândeşti la toate cazurile care nu au apărut în presa sau nu au mers în instanţă”, a spus avocatul Sergio Cavaliere.

Un procuror din Milano, Pietro Forno, care a obţinut condamnarea a 10 preoţi pedofili, a subliniat că, în general, plângerile sunt depuse de rudele victimelor, care au abordat iniţial Biserică fără succes.

De asemenea, poliţia suspectează existenţa unei „reţele de membri ai clerului care au o pasiune pentru minori”, a spus Forno. Însă aceştia precizează că nu este vorba doar de preoţi romano-catolici, ci şi de alte religii.

Scandalurile de pedofilie au afectat în ultimele luni bisericile din Austria, Elveţia, Statele Unite, Irlanda şi Germania.

 

 

Poliţia italiană a arestat un preot acuzat de pedofilie

 

Don Riccardo Seppia, în vârstă de 51 de ani, preot la biserica Santo Spirito, este acuzat de violenta sexuală asupra unui minor. Delictul ar fi fost comis la Genova, mai scrie Ansa, care subliniază discreţia extremă a anchetatorilor, a anunţat sâmbăta agenţia italiană de presă Ansa, preluată de AFP.

Agenţia nu precizează când au avut loc aceste acte de violenta sexuală. Cardinalul Angelor Bagnasco, preşedintele Conferinţei episcopale italiene şi arhiepiscop de Genova, şi-a exprimat „tulburarea şi durerea” în urma acestui eveniment, dar şi „deplina să încredere în magistratură”, afirmând că se va ruga pentru victima şi familia sa.

Curia de Genova a decis la rândul său să-l suspende imediat pe preot.

În urma circa două luni, la începutul lui martie, un preot italian dintr-o suburbie a Romei a fost condamnat la 15 ani şi patru luni de închisoare de tribunalul penal din capitala italiană pentru că a abuzat de şapte copii între 1998 şi 2008.

 

Sursa: ziare.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here