SĂPTĂMÂNA NEAGRĂ a tinerilor din Iaşi. Patru studenţi s-au împuşcat la Agronomie, doi s-au spânzurat şi o elevă de 16 ani, s-a aruncat de la etaj

Ultimele zile, la Iaşi, au fost marcate de evenimente ieşite din tiparul obişnuit. Două sinucideri, o tentativă de sinucidere şi o bătaie care s-a lăsat cu împuşcături este bilanţul unei săptămâni întunecate.
 

Împuşcături la Agronomie

 

Azi noapte, patru studenţi aflaţi în stare avansată de ebrietate, s-au şicanat în trafic, s-au urmărit cu maşinile şi au ajuns la Rond Agronomie, unde s-au blocat reciproc. Au deschis geamurile şi au început să se înjure şi să se ameninţe. Unul dintre ei a coborât, s-a dus la cealaltă maşină şi cu tocul unui pistol a lovit parbrizul vehicolului adversarilor.

Aceştia au coborât din maşină, a avut loc o altercaţie, pistolul s-a declanşat lovind geamul lateral al maşinii, după care a ricoşat într-unul dintre tineri.

Încă nu se ştie cu exactitate dacă posesorul pistolului a tras intenţionat sau nu, spun poliţiştii. Se ştie doar că arma era cu bile de plşastic.

 

Iată comunicatul Poliţiei:

 

“În data de 04.06.2013, orele 02.50, am fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în zona Agronomie, din municipiul Iaşi, are loc un conflict între 4 tineri.

Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, ocazie cu care au identificat la scurt timp toate persoanele implicate, respectiv patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani.

Din verificări s-a stabilit faptul că tinerii, care sunt colegi de facultate, se aflau în stare de ebrietate, iar în urma unui conflict spontan, doi dintre ei s-au lovit reciproc, unul dintre aceştia a executat un foc cu un pistol de tip Airsoft, cu bile din plastic, iar colegul său a fost transportat la spital pentru investigaţii.

 Persoanele implicate au fost conduse la sediul Poliţiei pentru cercetări.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi distrugere.”

 

S-a sinucis, dar nu se ştie de ce

 

Aseară, o studentă de 29 de ani, a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa, spânzurându-se într-un apartament din zona Codrescu. 

Studenta se numea Maria Niga, iar motivele pentru care şi-a luat viaţa, nu se cunosc încă. Tânăra era cunoscută ca fiind o persoană foarte gălăgioasă. Vecinii de apartament spun că au chemat de mai multe ori poliţia pentru că studenta şi persoanele care o frecventau – cetăţeni străini, cel mai des – provocau scandaluri şi tulburau frecvent liniştea publică. Maria Niga nu era o studentă care frecventa constant cursurile Facultăţii de Farmacie, unde era înscrisă, după ce urmase câţiva ani şi cursurile Facultăţii de Biologie. Părinţii tinerei sunt din Câmpulung Moldovenesc, iar, în Iaşi, ea mai avea o soră.

 

S-a aruncat de la etajul al III-lea

 

În aceeaşi perioadă, o elevă de 16 ani s-a aruncat de la etajul al III-lea, după ce s-a certat cu iubitul. Adolescenta a supravieţuit miraculos, căderea fiindu-i amortizată de crengile copacilor. Părinţii, treziţi din somn de vecini, au rămas stupefiaţi de gestul copilului lor.

 

Primul sinucigaş

 

Cel care a deschis şirul tragediilor din săptămâna neagră a tinerilor ieşeni este un student în anul al II-lea,  de la Facultatea de Construcţii, care a fost găsit spânzurat în camera de cămin de un coleg. Tânărul de 22 de ani nu a lăsat vreun bilet de adio prin care să-şi explice teribul gest la care a recurs. Cei care l-au cunoscut susţin, însă, că băiatul avea o prietenă pe care o iubea la nebunie şi cu care se certase la începutul săptămânii trecute.

Cadavrul a fost descoperit abia după trei zile de la deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here