Şandrul, scafandrul şi ţuţărismul cu papion ţîfnos

 

” Scafandrul ” e porecla unui ex-atîrnător de-al primarului arestat Nichita. Adică porecla celui care era trimis de inculpatul Gigi ca să verifice dacă scîrţîie cumva patul în care urma să doarmă amanta primăreză.

După căderea vechiului stăpîn, ” scafandrul ” s-a mutat cu atîrnătoria la dosul noului penibil din fruntea primăriei, Mihai Chirica. Şi are drept coleg de ţuţărism, pe partea intelectuală a menajeriei cu sluguşoare chiriciste, un mare om de cultură dorsală şi avînt politic : Daniel Şandru, şef pe la taraba penală zisă Universitatea ” Petre Andrei „, mason de carton lucios, dar şi şef la taraba politică neo-securistoidă zisă PLUS.

Din această poziţie de şef de tur la moara de vînturi, Şandru şi-a dat recent în petec, după ce mai multă lume s-a indignat că PLUS propune drept candidat la funcţia de primar al Iaşului un băietan care n-a mai fost prin oraş cam din vremea studenţiei. Prin urmare, ca un veritabil  activist de partid, tov. neo-tovarăş Şandru a început să-i ia la rost pe cei care au îndrăznit să critice propunerea cioloşeză, repetînd ca un papagal fesenisto-pesedist un refrem penibil şi cleios : ” Candidează tu, dacă nu-ţi place omul nostru ! „. Sau, în traducere,  ” Bine că ej’ tu dăştept … „.

Iar ca să fie penibilul şi mai duhnitor, Şandru-scafandru’ a pomenit şi de demnitate. Maaree tupeu mai ai, măi băiete … Tu, care eşti sluguşoara în frac de carton a unui primar plin de jeg penal şi mental, sluguşoară plătită gras din bani publici, tu vorbeşti de demnitate ? Cu gura la ţîţa bugetară a lui Chirica şi cu mîna pe steguleţul politic al lui Cioloş, mai vrei şi oleacă de demnitate, aşaa, la desert ?

Ţi-ajunge desertul turcesc pe care îl haleşti demult, împapionatule. Hai, valea, mai în fundu’ curţii, c-ai mînjit de-ajuns scena cu mîlul tău rafinat, masonul nulii, cu Micul Arhitect chiricist cu tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here