CEA MAI TARE AMENDĂ A ANULUI. Un SRL din Iaşi a fost "ciuruit" de inspectori: 380.000 de lei pentru doar 40 de sticle de bere. Aflaţi ce GHINION TERIBIL l-a pus pe chituci

O echipă de control de la Vamă a sancționat vineri o firmă ieșeană pentru că vindea bere „Nenea Iancu” fără autorizație. Controlul a fost unul inopinat și a vizat inițial punctul de lucru al unei alte firme ieșene. În parcarea firmei controlate se afla o mașină de la o firmă de distribuție care tocmai adusese bere respectivului operator. 

„Inspectorii vamali au identificat în parcarea societății un autovehiculul aparţinând unei societăţi comerciale de distribuţie a berii, în care au descoperit în compartimentul de marfă 40 de sticle cu bere. Acestea urmau să fie distribuite la societăţi comerciale de pe raza judeţului Iaşi. Distribuitorul nu a putut prezenta Atestatul pentru comercializare en-gros a produselor accizabile”, a declarat Liana Barbu, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale (DRAOV).

Vameșii au extins controlul la distribuitorul de bere și au constatat că acesta a vândut în regim en gross bere de 240.096 lei. Băutura a fost facturată în perioada noiembrie 2012- aprile 2013 și a fost înregistrată în contabilitate. Cu toate acestea, pentru că nu deținea un Atestat pentru distribuire şi comercializare en-gros a produse supuse accizelor, firma a fost sanționată.

Vameșii au confiscat cele 40 de sticle de bere și contravaloarea băuturii vândute potrivit facturilor, adică 240.096 lei. În plus, s-au aplicat și amenzi de 140.000 de lei, ceea ce duce la o „pagubă” de peste 380.000 lei pentru distribuitorul de bere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here