Săgeata lui Harabagiu”, martor mincinos împotriva Poliției. „S-a băgat pentru tovarășul din Tătărași”

Mircea Rotariu, personajul interlop care administrează din umbră afacerea cu tonete a viceprimarului Gabriel Harabagiu, a mințit în fața instanței pentru a-l face scăpat pe un vechi prieten și partener de afaceri într-un proces cu Inspectoratul de Poliție al Județului Iași @ „Nu-l cunosc pe Bobu. La momentul respectiv mă aflam pe partea liceului așteptând să traversez și am văzut incidentul”, a spus Mircea Rotariu în fața judecătorilor @ De fapt, Rotariu și Claudiu Ionuț Bobu sunt prieteni vechi și parteneri de afaceri la un fost restaurant din Tudor Vladimirescu @ În plus, pentru a scăpa de creditori, bănci și Finanțe, Rotariu i-a vândut fictiv lui Bobu o creanță de 200.000 de euro @ Pentru că se știe protejat de șefii Primăriei, Mircea Rotariu își bate joc și de Poliție

La începutul lunii martie 2018, două mașini sunt implicate într-o banală tamponare, pe strada Costache Negri, în fața Liceului Vasile Alecsandri. Șoferii implicați, Bobu Ionuț Claudiu și Burlui Cristina, nu se înțeleg asupra vinovăției. Pe baza declarațiilor date,  Poliția Rutieră decide că bărbatul se face vinovat de producerea accidentului.

” Din interpretarea obiectivă a avariilor suferite de cele două autoturisme implicate în coleziune se desprinde următoarea dinamică a producerii accidentului: cele două autoturisme circulau din direcții opuse pe strada Costache Negri. Bobu Ionuț Claudiu venea dispre Moldova Mall spre Hala Centrală la volanul unei Skoda cu numărul IS 11 GTX, iar Burlui Cristina circula dinspre Hala Centrală spre Moldova Mall cu un Volkswagen cu numărul IS 03 TCB. Înainte de producerea impactului, autoturismul IS 11 GTX se aflat parcat, iar în momentul când Burlui Cristina a semnalizat intenția de a vira la stânga să intre pe o străduță perpendicular cu strada C. Negri, autoturismul condus de Bobu Ionuț Claudiu nu i-a acordat prioritate de trecere, pornind de pe loc fără să se asigure, acroșând astfel mașina ce venea din sens opus. Șoferul Bobu Ionuț Claudiu avea obligația să se asigure la plecarea de pe loc și să acorde prioritate”, se precizează în documentele întocmite de Poliția Rutieră.

Rotariu a mințit în fața instanței

Nemulțumit de această situație, Bobu contestă procesul verbal întocmit de polițiști și astfel se ajunge la proces în instanță. Nimic ieșit din comun la prima vedere.

Însă partea interesantă a cazului de-abia de acum începe. Pentru a-și demonstra ”nevinovăția”, Bobu solicită audierea în instanță a unui martor ocular, nimeni altul decât Rotariu Mircea Nicolae, interlopul viceprimarului Gabriel Harabagiu.

”Nu-l cunosc pe Bobu. La momentul respectiv mă aflam pe partea liceului așteptând să traversez și am văzut incidentul. Doamna cu Volkswagen nu a acordat prioritate”, a spus Mircea Rotariu în fața instanței.

Mărturia lui Rotariu a stârnit incertitudine în privința derulării accidentului, astfel că de dubiul creat a profitat șoferul vinovat.

”Prima instanță a admis în parte plângerea, motivând că există o neconcordanță între situația de fapt expusă de către intimat în plângere (Bobu Ionuț Claudiu), susținută și de declarația martorului Rotariu Mircea Nicolae, pe de o parte, și declarația dată în fața organelor de poliție de către intervenientă (Burlui Cristina) referitoare la modul de producer a coleziunii, pe de altă parte, fiecare dintre aceștia prezentând o situație din care rezultă culpa celuilalt participant la trafic, situație în care de dubiul creat profit intimatul”, a precizat ag. șef Diana Iacob din cadrul Biroului de Presă al IPJ Iași

Parteneri la Berlin Doner Kebab

”IPJ s-a opus ascultării persoanei care intră sub incidența art. 315 din Codul de procedură Civilă. În ciuda faptului că IPJ Iași s-a opus în mod expres audierii acestor persoane, instanța a procedat la audierea martorului în cauză.”, ne-a declarant ag. șef Diana Iacob.

Potrivit articolului de lege invocat de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, nu pot fi ascultate ca martori persoanele aflate în legături de interese cu vreuna din părți. Ceea ce nu au știut judecătorii este faptul că Rotariu și Bobu se cunosc de ani de zile, iar Mircea Rotariu nici măcar nu a fost martor la accident. S-a prezentat în instanță doar pentru a-l salva pe ”Boajă”, vechiul său tovarăș din cartierul Tătărași. Mărturia mincinoasă a lui Rotariu l-a salvat pe moment pe Bobu, însă în apel IPJ este decisă să arate judecătorilor situația reală.

”După interpretarea avariilor rezultate în urma producerii coleziunii, a locului producerii faptei, a declarațiilor părților implicate în accident rezultă că agentul a stabilit în mod corect faptul căvinovat de producerea accidentului este Bobu Ionuț Claudiu”, spun reprezentanții IPJ.

Mașina marca Skoda, cu numărul de înmatriculare IS 11 GTX,  pe care o conducea Bobu când a produs accidental aparține societății SC Burov SRL. Societatea îl are ca unic asociat și administrator pe Lucian Răchiteanu, cumnatul lui Rotariu. În Burov îl găsim angajat pe un alt personaj inventat de Rotariu: Nedelcu Puiu. Acesta este un țăran sărac din Rediu, pe care Rotariu și Harabagiu îl folosesc drept săgeată în afacerea cu tonete a viceprimarului.  Același BOBU IONUT CLAUDIU deține 5% din părțile sociale ale  BDK CORPORATION S.R.L., unde îl are ca asociat pe același RACHITEANU LUCIAN, care deține restul de  95%. În fapt, firma era administrată de Mircea Rotariu prin intermediul unor procuri. Societatea a deținut în proprietate restaurantul Berlin Doner Kebab (de aici provenind și acronimul BDK din denumire societății), fast food al cărui proprietar real a fost Mircea Rotariu. Fiind urmărit de creditori, fie că vorbim de bănci, statul român prin Direcția Generală  a Finanțelor sau persoane fizice și juridice, Rotariu și-a mutat afacerile și combinațiile pe diverse persoane cu care se afla în relație de rudenie sau care au i-au fost angajați: Răchiteanu Lucian, Nedelcu Puiu sau Bobu Ionuț.

Țepe de 2 milioane de euro

În martie 2019, Rotariu i-a vândut fictiv lui Bobu o creanță de aproape 200.000 de euro pentru a scăpa de creditori. Legăturile dintre Rotariu și Bobu au depășit demult granița unei tovărășii și sunt mai degrabă în sfera unei cârdășii infracționale. Iar mai grav este faptul că Rotariu le râde în nas cu tupeu autorităților: martor mincinos împotriva statului, 2 milioane de euro trase țeapă către patru instituții de stat și nimeni nu face nimic.

Rareș Neamțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here