Să curgă vinu, dar nu pe jos

Nu știm cât habar aveți despre cum se face vinul de Cotnari, dar se face și asta pentru că mai sunt și struguri. Că după gâlceva din 89 s-au cam spart viile și s-a pus păpușoi, dar dom șăf actual de combinat o făcut ce-o făcut și o încropit o viișoară bunicică, nu de alta, dar vinul cere struguri.

Problema este că avântul pe care l-o luat afacerea Cotnari ar putea fi încetinit binișor, pentru că taman dom Deleanu este bântuit de oarece dosărete din perioada îndepărtată a recuperării viilor (vorba vine). Adică cum ar zice un nene procuror clasic în viață, nu se există terenuri luate cu voie bună și la sfârșit cu-n cântecel.

Vă dați seama că treaba e și pusă cu mâna, pentru că acuma când găsești Frâncușă și unde o înțărcat mutu mânjii, conexiunea se face cu un imens purcoi de bani ce ar trebui ciobit măcar un pic.

Și ce-i drept, merge vorba că dom Deleanu n-ar fi făcut economii să scape de belea, și el și feciorii, numai că justiția asta e așa de oarbă uneori și nici nu bea apă când mănâncă, darmite vin. Așa că, așteptarea e grea, lucru care ar putea deveni apăsător. Pe buzunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here